Kæmpe fund ved Allinge kan være landets største helleristningsfelt
Foto: Michael Thorsen, Bornholms Museum

12. NOV 2018 • 00:01 • AF JAKOB MARSCHNER

Kæmpe fund ved Allinge kan være landets største helleristningsfelt

En enkelt klippe på Hammersholm ved Allinge kan vise sig at rumme det hidtil største helleristningsfelt, der nogensinde er fundet i landet. Helleristningerne på klippen, der blev fundet sidste år, for tiden ved at blive fritlagt og dokumenteret.

– Der er indtil videre opdaget skåltegn og 18 skibe, heraf enkelte usikre, men endnu flere kan se dagens lys, da klippen langt fra er afdækket eller analyseret, siger arkæolog Michael Thorsen fra Bornholms Museum, der står bag fundet.

Området lige ved det nyfundne helleristningsfelt egner sig ifølge arkæologen desuden rigtig godt til at formidle helleristningerne. Det er samtidig et meget flot naturområde med mange værdier.

– Det er vanskeligt ikke bare at sætte sig ned på klipperne og blive betaget af udsigten mod Ertholmene og Gudhjem samtidig med, at den vidunderlige fredfyldte stemning bliver nydt. Vi ønsker at binde de mange nærliggende klipper sammen med helleristningsfeltet, siger Michael Thorsen.

Derfor bliver også de nærliggende områder og klippeknolde tænkt ind i arbejdet med helleristningsfeltet. Arbejdet bliver netop nu planlagt i samarbejde med Naturstyrelsen og Slots- og Kulturstyrelsen.

– Man vil kunne skabe en arena af helleristningsfelter, som former en hestesko, fortæller Michael Thorsen.

15. JUL 2019 • 08:08 FOR ABONNENTER

Samaritter har højsæson

15. JUL 2019 • 06:30 FOR ABONNENTER

Inge og Rudi kan fejre diamantbryllup: Vi er født positive

15. JUL 2019 • 05:47

Rønne får en whiskyfestival

14. JUL 2019 • 20:15 FOR ABONNENTER

Besøgstallet toppede til Miss Sild

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt