Nu er Hammershus endelig på vej
Kilde: MarineTraffic.com

22. AUG 2018 • 18:14 • AF MADS WESTERMANN

Nu er Hammershus endelig på vej

Meget tyder på, at Bornholmslinjens nye færge, Hammershus, langt om længe er på vej fra værftet i Finland.

Ifølge hjemmesiden MarineTraffic.com har færgen forladt værftet Rauma Marine Construkctions i det sydlige Finland og har sat kursen mod Køge, hvor den ifølge Marine Traffic forventes at ankomme på fredag klokken 7.05 om morgenen.

Ifølge de oprindelige planer skulle Hammershus have været overdraget fra værftet til Bornholmslinjen den 27. juni, men af ukendte årsager har testsejladserne trukket ud.

– Vi har brugt ekstra meget tid på at tjekke alting igennem og være sikre på, at alt var i orden, inden vi overtog, siger PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, Jesper Maack, til Bornholms Tidende.

Han fortæller videre, at når Hammershus ankommer til Køge fredag, så er det planen at den skal gennemgås af Søfartsstyrelsen for at få de sidste godkendelser inden den kan gå i drift.

– Når det er på plads, lægger vi en plan for, hvordan vi får den til Rønne og Sassnitz så vi kan tjekke anløb og færgelejer og for hvordan vi får det mandskab ombord, som skal gøre færgen helt klar til passagerer, siger Jesper Maack.

Han afviser, at det bliver et presset program, at nå de sidste prøvesejladser i Rønne og Sassnitz inden færgen skal i drift den 1. september.

– Det bliver bare lidt mere komprimeret, end vi oprindeligt havde planlagt, men alle folk omkring mig tager det roligt, så det gør jeg også, udtaler han til Bornholms Tidende.

Færgen Hammershus' færd mod Køge kan følges på MarineTraffic.com

15. OKT 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER

Hun skal få bundlinjen til at løfte sig

15. OKT 2019 • 15:56 FOR ABONNENTER

Butikken fejrer jubilæum: 75 år og stadig i fin form

15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER

Maria Hach godkendt som ny næstformand

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet