Azorerne er et hit hos rejseglade danskere

SPONSORERET AF SUNNYFERIE.DK

Azorerne er et hit hos rejseglade danskere

Azorerne – også kaldet Acorerne – er en portugisisk øgruppe bestående af 9 mindre øer. National Geographic har tidligere kåret ørerne som de mest besøgsværdige i verden, hvilket må siges at være et stort kvalitetsstempel i sig selv. Azorerne er et af de områder, man bare skal besøge, hvis man er til tropisk klima, delfiner, vandfald, fantastiske sandstrande og unikke bygninger.

Azorerne befinder sig omkring 1.300 fra Portugal og 3.900 km. fra Nordamerikas østkyst. Drømmer du om at besøge en af verdens smukkeste øgrupper? Så er det nu, du skal slå til.
Det kan du opleve på Azorerne

Azorerne byder, som allerede nævnt, på 9 tropiske øer, som hver især er kendt for forskellige seværdigheder. I princippet kan du godt besøge alle 9 øer og dermed få chancen for at opleve det bedste fra flere verdener. Det kræver dog, at du har helt styr på din rejseplanlægning, da det trods alt tager noget tid at sejle frem og tilbage fra øerne. Nedenfor får du et kort overblik over, hvad du kan opleve på de forskellige øer:

• São Miguel – frodigt klima, vulkaniserede landskaber og smukke søer
• Terceira – kulturelle og historiske seværdigheder
• Santa Maria – landets sydligste ø med klassiske hvide sandstrande
• Faial – smukke landskaber og eksklusive oplevelser
• Pico – kendt for sin vulkan af samme navn
• Graciosa – flotte sandstrande og gode snorklemuligheder
• São Jorge – populær ø blandt adrenalinglade rejsende
• Flores – huser et historisk museum omhandlende hvalfangsten i gamle dage
• Corvo – lille ø med en fantastisk natur og kultur

De tre førstnævnte øer bestående af São Miguel, Terceira og Santa Maria er typisk de øer, som danske rejsende lægger vejen forbi først, når de sætter kursen mod det populære område. Du skal også overveje at besøge disse øer, hvis du vil sikre dig oplevelser og minder for livet. Området er rig på smukke naturlandskaber og kulturelle oplevelser, som alle fortjener at opleve mindst én gang i livet.
Azorerne - set med økonomiske briller

Det koster selvsagt penge at rejse, hvorfor man skal sikre sig, at der er råd til en rejse til det skønne øområde, før man går i gang med selve planlægningen.

Det er forholdsvis dyrt at rejse til Azorerne, men man kan til gengæld glæde sig over, at det er billigt at leve på de smukke øer. Sammenlignet med danske markedspriser kan du spare omkring 50 % på restaurantregningen og omkring 66 % på taxaregningen. Derudover kan du glæde dig over, at området byder på ekstremt billige øl, hvis du altså er til den slags. Der er vel at bemærke tale om lokale øl.

Levepriserne kan selvfølgelig variere alt efter, hvor du bor og handler. Der er ikke desto mindre rig mulighed for at holde sine leveomkostninger nede ved at handle på lokale markeder.

Hvad angår flybilletter er det yderst fordelagtigt at sammenligne priser, da flypriserne kan variere markant. Det er ikke unormalt, at prisforskellen på den billigste og dyreste returbillet lyder på omkring 1.500 kr. Med andre ord kan der være mange penge at spare ved at foretage en prissammenligning. Det er i hvert fald fornuftigt at gøre, hvis man skal rejse en hel familie sammen, da en besparelse på ca. 1.500 kr. kan blive til mange penge, når det ganges op med tre, fire eller fem personer.
Valuta

Rejser du til Azorerne, bør du på forhånd veksle penge, da du af gode grunde ikke kommer langt med dine danske pengesedler der.

Møntenheden i Portugal er euro, jovist, men hvordan forholder det sig med eurokursen? Det kan du danne dig et overblik over via internettet – enten via en app eller hjemmeside. Find valutakurser her, hvis du vil blive klogere på aktuelle valutakurser og udviklingsgrafer. Du kan også finde en masse gratis apps via din smartphone, hvis du ønsker at have en valutaomregner ved hånden.


Mest læste