Bornholmer indtager København med is
Eget foto

19. JUL 2018 • 17:33 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholmer indtager København med is

Det startede forrige år i et skur bod i Snogebæk. I år åbnede Øriginal Is så i Boderne, og nu har den 24-årige bornholmer Gabriel Duquesnay også fået fat i København.

Det har han med sine særlige thailandske isruller, såkaldte ice cream rolls eller stir-fried icecream, der har bredt sig til resten af verden i de seneste år. Nu også til Frederiksberg og nogle dage også på Islands Brygge, hvor Øriginal Is har fået en midlertidig bod, der er åben, når vejret er godt.

Isen bliver lavet på stedet, og det gør en stor forskel, mener Gabriel Duquesnay.

– Den bliver lavet på tre minutter lige foran kunden, så den er helt frisk. Det smager af meget mere end almindelig is. Når du smider jordbær i, jamen, så smager det af friske danske jordbær. Smider du hindbær i, vil den have de friske hindbærs syrlighed. Og citronen, den slår dig helt omkuld, siger han til Politiken.

Isrullerne starter med at have en minus 25 grader kold fryseplade. På den hælder man en flydende ismasse og ingredienser som bær, kiks og kage, som man hakker med to spartler og blander med isen. Derefter spredes den frysende masse ud til en firkant, som man skraber med den ene spartel. Så står man med isrullerne.

Gabriel Duquesnay opdagede isen, da han havde sabbatår og rejste rundt i Cambodja. Med det samme vidste han, at det ville han introducere danskerne for, så da han kom hjem, slog han sig sammen med vennen Oscar Sonne Hansen, som senere har forladt firmaet, og købte en maskine med fryseplade.

SENESTE NYHEDER

24. MAJ 2019 • 17:53 FOR ABONNENTER
Designere: Nexø bobler og vi er en del af det
24. MAJ 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER
Tilbageflyttere åbner butik og café
24. MAJ 2019 • 15:23 FOR ABONNENTER
Partier: Selvfølgelig skal Bornholm kompenseres
24. MAJ 2019 • 15:12 FOR ABONNENTER
Stort flertal vil have staten til at punge ud til Bornholm

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. MAJ 2019 • 12:17
Autograf-Flemming er død
24. MAJ 2019 • 08:08
Krydstogtskib på dobbeltbesøg

Mest læste