Sankthans i Østerlars er reddet

21. JUN 2018 • 20:33 • AF NIELS EBDRUP

Sankthans i Østerlars er reddet

I sidste øjeblik har Dagli’Brugsen Østerlars valgt at arrangere sankthans i Østerlars.

Normalt er det Østerlars Sport, der står for det lokale sankthans-arrangement, der ender med bål i Gudhjem. Men da det på grund af tørken er forbudt at tænde bål, blev arrangementet aflyst.

Bestyrelsen i Dagli’Brugsen Østerlars ærgrede sig over, at der i år dermed ikke er et midsommerarrangement. Så den besluttede at tage sagen i egen hånd med udgangspunkt i legepladsen på Vinkelvej i Østerlars.

– Bestyrelsen i Østerlars Brugs samlede arrangementet op, da vi mente, det var ærgerligt, at en tradition skulle brydes på grund af et forbrændingsforbud. Vi har i stedet for bål lagt op til, at man skal komme udklædt som heks. Så i stedet for et fakkeloptog gennem byen, som traditionen sig ellers byder, får vi forhåbentlig et flot hekseoptog. Til de bedst udklædte er der fine præmier at hente hjem i form af sponsorgaver fra Restaurant Brøddan og Bornpark minigolf, fortæller Vibeke Delgren fra Dagli’Brugsen Østerlars’ bestyrelse.

Da det også er forbudt at tænde grillen på offentlige steder, har brugsen lavet en særlig sankthans-menu, som kan bestilles i butikken indtil på fredag fredag klokken 17.00. Men man kan også vælge at tage sin egen mad med til arrangementet.

– Vi håber selvfølgelig, at så mange som muligt kan komme og være med, lyder opfordringen fra Vibeke Delgren.

Herligheden tager sit udgangspunkt på legepladsen på Vinkelvej, og den begynder klokken 19.45 med hekseoptoget gennem byen. Alle opfordres til at komme udklædt som heks – stor og lille, ung og gammel. Senere på aftenen vil der være diskotek.

SENESTE NYHEDER

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER
Spændende avlshingst flytter til Bornholm
16. NOV 2018 • 18:15
Svanekeøl vinder sølv og bronze
16. NOV 2018 • 16:11 FOR ABONNENTER
Leder: Husk nu at købe dine julegaver lokalt

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen

Mest læste