Arne Ranslet er død
Arne Ranslet – yderst til højre – ses her sammen med fru Tulla og børnene Pia og Paul. Arkivfoto

7. MAJ 2018 • 12:49 • AF TOMMY KAAS

Arne Ranslet er død

Keramikeren og skulptøren Arne Ranslet er død. Det oplyser familien – hustruen Tulla og børnene Pia, Paul og Charlotte – i en dødsannonce i Bornholms Tidende.

Han blev 86 år.

Arne Ranslet blev en meget kendt keramiker, efter at han sammen med norske Tulla Blomberg, som han havde mødt på kunstakademiet, kom til Bornholm i 1950'erne.

Ranslet-parret var en del af den kunstnerbølge, der slog sig ned på nordlandet, hvor blandt andre Niels og Kirsten Østergaard, Bodil og Paul Stoltze, Karin og Ole Christensen og mange andre valgte at bosætte sig.

Arne Ranslet var en mester udi glasurarbejde til sine keramiske værker. Hos keramikfabrikken Søholm, hvor han var ansat i sine første bornholmerår, arbejdede han som tekniker, hvor han blandt andet løste problemer med glasurernes blyindhold, som tidligere havde været skyld i flere forgiftninger.

Hjemme byggede han et keramikværksted med en elovn og to store keramikovne, og det værksted, hvor også hustruen arbejdede, blev samlingssted for mange unge elever fra blandt andet Sverige, Norge, Frankrig og Italien.

Arne Ranslets keramik blev efterspurgt af både samlere og museer.

Artiklen fortsætter under billedet.


Arne Ranslet bevægede sig fra at være keramiker til at blive skulptør. Arkivfoto


I slutningen af 1970'erne tog kunstneren et støbekursus på akademiet og byggede derefter sit værksted om til også selv at kunne støbe bronze. Det skete på Bukkegaard i Rutsker, hvor familien var flyttet til.

Han bevægede sig fra at være keramiker til at blive skulptør og har et stort antal offentlige skulpturer stående rundt omkring i Europa.

Hans katte og grise–skulpturer har forbilleder i familiens egne kæledyr og har i mange år været eftertragtede blandt et købestærkt publikum.

Efter en lang årrække på Bornholm flyttede Arne og Tulla Ranslet til Sydspanien. I dag er kun sønnen Paul tilbage på Bornholm.

Arne Ranslet var født i 1931 og døde den 24. april, 86 år gammel.


Arne Ranslets keramik udstillet på Svanekegården. Foto: Allan RieckSENESTE NYHEDER

20. MAR 2019 • 07:15
DF har fundet sin nye formand
19. MAR 2019 • 19:55 FOR ABONNENTER
Rekordår i brugsen

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAR 2019 • 09:00
Restaurant i Allinge til salg

Mest læste