Set fra Nyker: Derfor bør mindre byer samarbejde i klynger
Foto: Allan Rieck

23. APR 2018 • 05:50 • AF MADS WESTERMANN

Set fra Nyker: Derfor bør mindre byer samarbejde i klynger

Globalisering, effektivisering og centralisering er nogle af grundene til, at Jørgen Hammer, som er næstformand for Nyker Borgerforening, mener, det er nødvendigt, at mindre byer begynder at samarbejde i klynger.

– Der er sket en voldsom forandring de seneste 20-30 år. Landbruget producerer mere, men beskæftiger færre, globaliseringen og faldende transportpriser betyder, at lokale virksomheder konkurrerer med producenter i 3. verdenslande, og rationalisering i den offentlige sektor har ført til at en stor del af infrastrukturen samles omkring de store byer, siger han.

– Det har altsammen bidraget til, at både befolkningstal og ejendomspriser er stagneret i de mindre byer, uddyber han og forklarer, at det kan klyngesamarbejder være med til at rette op på, siger Jørgen Hammer til Bornholms Tidende.

Borgerforeningerne i Aarsballe, Rø, Klemensker og Nyker har siden foråret 2017 arbejdet på at etablere et klyngesamarbejde.

Næste skridt mod at gøre det til virkelighed blev taget i sidste uge, hvor bestyrelserne for de fire borgerforeninger i klyngesamarbejde holdt Borgermøde i Klemensker.

SENESTE NYHEDER

22. MAJ 2018 • 16:27 FOR ABONNENTER
Tirsdagens leder: Hvor er Winni Grosbøll?
22. MAJ 2018 • 14:02 FOR ABONNENTER
Møder er i gang om slagteriets fremtid
22. MAJ 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste