Brugsen i Svaneke satte rekord trods hård konkurrence
Foto: Berit Hvassum

22. APR 2018 • 05:57 • AF ELISABETH KROGH

Brugsen i Svaneke satte rekord trods hård konkurrence

Trods den skærpede konkurrence på dagligvaremarkedet både i Nexø og på øen som sådan, kommer Dagli’Brugsen i Svaneke ud med et resultat for butikken på over 282.000 kroner. En lille fremgang i forhold til året før.

- I betragtning af konkurrencen er vi godt tilfredse, siger uddeler Claus B. Jacobsen.

Årets samlede resultat bliver dog alligevel et lille minus på lidt over 22.000 kroner, men det skyldes medejerskabet af Fakta-butikken i Nexø, som Dagli’Brugsen Svaneke gennem selskabet Detail Bornholm er medejer af.

For et år siden var Dagli’Brugsen afventende overfor den forøgede konkurrence fra Nexø med den ny Lidl butik, der åbnede i 2016. I begyndelsen af 2017 og frem til påske mærkede brugsen ikke konkurrencen, fortalte uddeler Claus B. Jacobsen på sidste års generalforsamling og i år kan både brugsens formand, Erik Wentzel og uddeleren glæde sig over, at den udvikling er fortsat.

Særlig i et år hvor turisterne svigtede.

- Den skærpede konkurrence, der er på dagligvaremarkedet her på øen med mange nye supermarkeder og deraf flere indkøbsmuligheder, har måske alligevel fået os til at stå lidt tættere sammen om vores forretning. Vi kunne efter sommerperioden konstatere, at vi var bagefter på omsætningen, og alligevel nå og endda overskride sidste års omsætning, sagde Erik Wentzel i sin beretning.

Svanekebutikken har 1064 medlemmer, et tal der i forhold til byens størrelse også vidner om stor opbakning til den lokale brugs. Butikken har fået 24 nye medlemmer det seneste år.

Erik Wentzel og Sissel Jensen blev genvalgt til bestyrelsen, mens Vibeke Bengtson blev nyvalgt som suppleant.


SENESTE NYHEDER

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER
Frederik føler sig klar til Superligaen

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. JAN 2019 • 09:34
Lørdagsavisen er forsinket
18. JAN 2019 • 18:56 FOR ABONNENTER

Mindre byer vil også have del i nye boliger

18. JAN 2019 • 18:45 FOR ABONNENTER

Flere maner til forsigtighed om byggeri af mange boliger

Mest læste