Østbornholmere drikker eksklusivt klippevand direkte fra hanen
Foto: S. Thomsen

14. MAR 2018 • 17:45 • AF ELISABETH KROGH

Østbornholmere drikker eksklusivt klippevand direkte fra hanen

Grundvandet ved Nexø er velegnet til fremstilling af mineralvand, da det har et højt indhold af naturlige mineralsalte.

Men faktisk drikker mange østbornholmere fuldstændig det samme vand, som snart vil blive sat på café- og restaurantborde som bornholmsk kildevand.

Nexø Vandværk leverede, før det lukkede, vand til forbrugerne i størstedelen af Nexø samt op langs kysten til Aarsdale, Svaneke, Ibsker, Listed og Bølshavn.

Værket lukkede i juni 2010 og blev nedlagt, fordi det stod over for en større renovering, fortæller afdelingschef, Klaus Vesløv, Bornholms Energi & Forsyning.

Samtidig var der overkapacitet hos Smålyngsværket, der derfor i dag leverer vand til Nexø Vandværks tidligere forbrugere.

Køberne af Nexø Vandværk har kun overtaget tre af værkets i alt syv boringer, så forbrugerne får stadig vand fra en del af det gamle vandværks vandindvindingsområde.

– Smålyngsværket har 12 boringer, og af dem er de fire fra gamle vandværk, så dybest set er det det samme vand, siger Klaus Vesløv.

Bornholms Kildevands tre boringer ligger placeret med én på selve grunden, en ca. 400 meter væk i hesteløkken mellem Gl. Rønnevej og Gl. Postvej og en boring halvanden km væk.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2019 • 06:29 FOR ABONNENTER
Erhvervsforening advarer mod kommunalt udbudskontor

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAR 2019 • 07:01
Huset er væk
21. MAR 2019 • 12:08
DF: Man tager sig til hovedet
20. MAR 2019 • 20:53
Farvel til skøjtebanen

Mest læste