Ny Molslinje-færge kan sejle for Færgen
Tegning af den nye Ropaxfærge Hammershus, som Molslinjen får bygget i Finland.

15. MAR 2018 • 07:02 • AF JENS STUBKJÆR

Ny Molslinje-færge kan sejle for Færgen

Rederiet Færgen og Molslinjen har været i dialog om muligheden for, at Færgen kan chartre den nye Ropaxfærge, som Molslinjen får bygget i Finland til Køgeruten, fra i sommer og lade den sejle i stedet for Hammerodde frem til den 1. september.

Fra den 1. september skal den ny færge, Hammershus, der endnu ikke er færdigbygget, sejle for Bornholmslinjen på ruten mellem Køge og Rønne, samt Rønne og Sassnitz.

Kan godt prøve
Hos Molslinjen bekræfter kommunikationschef Jesper Maack, at man har været i dialog med Færgen om sagen, og at man er positivt indstillet overfor ideen, da man forventer, at den nye færge kan leveres fra Finland i løbet af juni måned.

– Der har vi sagt, at det kan vi da godt prøve at kigge på, siger Jesper Maack og tilføjer:

– Det vil jo betyde, at vi skal søge at fremrykke leveringen og være hurtigere end planlagt med at få besætning ansat til at sejle den.

Jesper Maack afviser ikke, at en sådan aftale også vil betyde en lettelse i forhold til den vanskelige overgang fra 31. august til 1. september, hvor skiftet mellem de to rederier i følge kontrakterne med staten skal ske. I så fald vil Hammershus blot fortsætte sin sejlads, men fra 1. september ikke længere som udchartret til Færgen.

Jesper Maack er dog usikker på om den gode ide kan realiseres.

– Det afhænger bl.a. af om Færgen vil arbejde videre med ideen, og det ved jeg ikke, om de vil, siger han.

Drøftelser
– Det er korrekt, at vi har sendt en forespørgsel til ministeriet. Det er del af dialogen om, at sejladsen skal overgå til nyt rederi, og hvordan foregår det bedst muligt, siger Annette Timmermann, pressemedarbejder hos Færgen og tilføjer:

– Der er mange tanker og drøftelser om, hvordan vi kan gøre overgangen mellem de to rederier bedst mulig, og dette er bare een af dem.

– Vi har endnu ikke hørt fra ministeriet, om de vil sige god for denne anmodning. Og hvis ministeriet siger ok, ved vi heller ikke endnu, om det bliver til noget, lyder det fra pressemedarbejderen.

Ældrerådet
Tanken er dog så fremskreden, at den også var nået til Ældrerådets dagsorden for deres møde tirsdag.

Her fremgår det af referatet, at "Ældrerådet finder det positivt, hvis denne anmodning kan efterkommes, da vi tror at det vil kunne lette skiftet mellem de to rederier ved udgangen af august."

SENESTE NYHEDER

18. MAR 2019 • 17:08 FOR ABONNENTER
Teatret skal bygges om for mindst 15 millioner
18. MAR 2019 • 14:04 FOR ABONNENTER
Lea Wermelin: Så må vi jo sammenligne med Leonora
18. MAR 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. MAR 2019 • 15:20
Express 1 aflyst mandag morgen

Mest læste