Derfor åbnede Kadeau i København
I Kadeaus køkken. Foto: Marie Louise Munkegaard

10. MAR 2018 • 08:08 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Derfor åbnede Kadeau i København

Da Kadeau i København åbnede i 2011 ved Sorte Hest, skyldtes det rent faktisk, at både Rasmus og Nicolai hver havde fået deres første barn.

– Vi blev nødt til at finde en undskyldning for at gøre sæsonen på Bornholm lidt kortere, fordi vi begge boede i København, siger Nicolai.

– Og så måtte vi jo lave en restaurant i København, ler han.

Restauranten åbnede den 11. i 11. 2011, efter at de havde pakket Kadeau ned på Bornholm med køkken, maskiner, tøj, kasseapparat, "hele lortet", kørt det til København og pakket det ud igen. Det var den billigste måde at gøre det på.

– Så havde vi nogle måneder, indtil vi igen skulle åbne på Bornholm, til at skabe nogle likvider til at købe de ting, vi skulle bruge der, siger han.

Og de blev taget godt imod:

– Det var helt vildt. Vi fik seks stjerner i Berlingske, og der var et billede af mig på forsiden af avisen efter et par uger. Det var meget overvældende, det gik hurtigt, og vi havde simpelthen så travlt.

Allerede efter tre-fire måneder fandt de ud af, at stedet simpelthen var for lille, så de flyttede til Wildersgade i lokalerne ved siden af, hvor Kadeau ligger nu.

Den 5. oktober 2012 åbnede de så i Wildersgade.

– Og fik allerede i februar 2013 Michelin-stjernen, siger Nicolai.

– Du får sindssygt travlt i et halvt år, din bog er udsolgt sådan her, siger han og knipser med fingrene.
Nu har restauranten altså to stjerner, og der er kommet flere skud på stammen i form af blandt andet restauranterne Pony, Bobba Bella og Nabo samt Hotel Nordlandet – og mere er på vej, deriblandt på Hammershus besøgscenter.

De tre oprindelige partnere har fået to nye, Filip Lau og Martin Smidt Kristensen, som har skudt penge i virksomheden. tøm

Mest læste