Anne Thomas er ny formand for regionalt samarbejde
Eget foto

17. FEB 2018 • 08:06 • AF TOMMY KAAS

Anne Thomas er ny formand for regionalt samarbejde

Viceborgmester Anne Thomas fra Alternativet overtog fredag formandskabet for Euroregion Baltic for det kommende år. Hun afløste Akko Karlsson fra den svenske Kalmar Region.

Det oplyser den bornholmske delegation med EU-konsulent Niels Chresten Andersen i spidsen.

Euroregion Baltic er et regionalt samarbejde i den sydøstlige del af Østersøen, som ud over Bornholm består af regioner i Sverige, Polen, Litauen og Rusland.

Samarbejdet blev etableret i februar 1998, og 20 års jubilæet blev fejret med en større konference i den polske by Elblag.

Bornholm var repræsenteret med kommunalbestyrelsens netop udpegede medlemmer Anne Thomas og Sabine Lyngberg (DF), de to ungdomsrepræsentanter Mikkel Holm Tved og Mille Sommer, Niels Chresten Andersen fra kommunens sekretariat og tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Per Ole Petersen, der i 12 år har repræsenteret Bornholm i Euroregion Baltics styrelse og herunder to perioder som formand.

– For Bornholm har ERB samarbejdet betydning på flere områder. Det gælder f.eks. den fælles lobbyindsats i forhold til EU og nationale regeringer, så der også i årene fremover prioriteres EU-midler til regional udvikling, fortæller Niels Chresten Andersen.

– Der er et tæt ungdomssamarbejde med den bornholmske paraplyorganisation Engageret Ungdom, som er meget aktive.

Her blev Mikkel Holm Tved på mødet valgt til ny næstformand for ERB’s ungdomsstyrelse.

På mødet præsenterede Anne Thomas handlingsplanen for det kommende år, hvor fokus vil være at revidere samarbejdets langsigtede strategi, sideløbende med gennemførelsen af de i øjeblikket 11 projekter, som Euroregion Baltic indgår i, oplyser Niels Chresten Andersen.

22. SEP 2018 • 15:31 FOR ABONNENTER

Vandet får fart på i svømmehallen

22. SEP 2018 • 14:16

Flere vil holde får og geder

22. SEP 2018 • 13:00 FOR ABONNENTER

Siff er blevet en kendis

22. SEP 2018 • 11:29 FOR ABONNENTER

Sygdom udfordrer en stram økonomi

22. SEP 2018 • 10:40 FOR ABONNENTER

Tilflytterne bedømmer Rune Holm positivt

Mest læste