Sværvægtere mødes på kunstmuseet i dag
Foto: Jens-Erik Larsen

11. NOV 2017 • 10:10 • AF PETER TIEMROTH

Sværvægtere mødes på kunstmuseet i dag

Lørdag eftermiddag er der mulighed for at møde to af dansk kunsts største sværvægtere på Bornholms Kunstmuseum på Helligdommen, hvor de tager en serie intellektuelle sparringsrunder.

Det er forfatteren Peter Poulsen og billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen, der har sat hinanden stævne i Rø for at præsentere to nye spændende bogudgivelser.

I august udkom dobbeltdagbogen ”Vi må videre”, der er et resultat af et år, hvor de to kunstnere har ført ”dagbog”. Peter Poulsen fra Svaneke med digte og Jørgen Haugen Sørensen med tegninger fra sit sydeuropæiske domicil.

”En yderst anbefalelsesværdig, ja, sine steder vidunderlig bog” kaldte Erik Skyum-Nielsen den i sin anmeldelse i Information.

Samtidig præsenteres den i Italien netop udkomne store rigt illustrerede bog ”La Folla – the Crowd” om Jørgen Haugen Sørensen, hans store udstilling i Pietrasanta i sommer og om bronzeskulpturen, der nu takket være Ny Carlsbergfondet, har fået fast plads i byen.

Udstilling og bogen blev tilrettelagt af den italienske kunsthistoriker, præsident for Fondazione Burri, Bruno Cora, og museumsdirektøren på Helligdommen Lars Kærulf Møller.

Hertil donerede Jørgen Haugen Sørensen i 2015 i forbindelse med sin 80 års fødselsdag en kæmpemæssig samling på flere hundrede værker. Dele af samlingen er tidligere blevet præsenteret på Helligdommen, hvor det er planen, at værkerne skal indgå i det nye museumskompleks som en studiesamling.

Er blevet tydeligere
Begge de to nye bøger vil til receptionen kunne købes, og der vil være mulighed for at få bøgerne signeret af kunstnerne.

I øvrigt er museet vært ved et glas vin til præsentationen, hvor der vil være fri entre for alle.
I forbindelse med en stor udstilling af hans værker i foråret på Statens Museum for Kunst i København, vedgik kunstneren i øvrigt, at hans kunst med årene er ”…blevet meget tydeligere. Jeg tør være banal. Rigtig banal. Og så er jeg jo gået hen og er blevet figurativ.”

”Da jeg var yngre, ville jeg gerne lave skulpturer, som stod foran offentlige bygninger, men man sætter jo ikke ”Dumhedens mor” op foran en bank, selv om den måske burde der stå der. Eller et hundeslagsmål, skulpturen »That’s why They call them Dogs«, foran Folketinget.”

Lørdagens arrangement på kunstmuseet finder sted fra klokken 15 til 17.

SENESTE NYHEDER

11. DEC 2018 • 16:01 FOR ABONNENTER
Linda Persson: Fristen er for kort til at ansætte ny topchef

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste