Bertel Haarder får vej i Allinge: Derfor hædrer vi en nulevende

2. NOV 2017 • 18:37 • AF MADS WESTERMANN

Bertel Haarder får vej i Allinge: Derfor hædrer vi en nulevende

Den lille vej fra Strandvejen i Allinge, bagom Domen og ned til Kampeløkke Havn kommer i fremtiden til at hedde Bertel Haaders Vej.

Det har Teknik- og Miljøudvalget i Bornholms Regionskommune besluttet. Det sker for at hædre Bertel Haarder for hans store andel i Folkemødets tilblivelse.

– Jeg er meget glad for, at vi fra kommunens side har valgt at hædre Bertel Haarder ved at opkalde en vej efter ham. På denne måde er vi med til at skabe et varigt minde om hans støtte til Folkemødet i tilblivelsesfasen, siger Carsten Scheibye (V), formand for regionskommunens teknik- og miljøudvalg.

Normalt er det ikke kotume at opkalde veje efter nulevende personer, men i det konkrete tilfælde har Bornholms Regionskommune valgt at gøre en undtagelse.

– Det gør vi, fordi vi meget gerne vil have, at hovedpersonen selv får lejlighed til at mærke, hvor stor pris vi her på Bornholm sætter på hans indsats, fortsætter Carsten Scheibye.

Han håber at rigtig mange borgere vil være med til at gøre indvielsen festlig og lægge vejen forbi hjørnet af Strandvejen og den nye Bertel Haarders Vej på fredag den 3. november, når vejen officielt navngives.

Det sker klokken 14, ved en højtidelighed, hvor festens midtpunkt, Bertel Haarder, selv vil være tilstede, og hvor kommunen efterfølgende byder på musikalsk underholdning, en kop kaffe og lidt sødt i Domen.

SENESTE NYHEDER

23. FEB 2019 • 13:08 FOR ABONNENTER
Ny 30-årig kontrakt: De vil åbne et kraftcenter i Nexø
23. FEB 2019 • 10:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

22. FEB 2019 • 10:40
Legekæden kommer til Nexø
23. FEB 2019 • 08:25
Nye ejere på Lyngholt Camping

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020