Bertel Haarder får vej i Allinge: Derfor hædrer vi en nulevende

2. NOV 2017 • 18:37 • AF MADS WESTERMANN

Bertel Haarder får vej i Allinge: Derfor hædrer vi en nulevende

Den lille vej fra Strandvejen i Allinge, bagom Domen og ned til Kampeløkke Havn kommer i fremtiden til at hedde Bertel Haaders Vej.

Det har Teknik- og Miljøudvalget i Bornholms Regionskommune besluttet. Det sker for at hædre Bertel Haarder for hans store andel i Folkemødets tilblivelse.

– Jeg er meget glad for, at vi fra kommunens side har valgt at hædre Bertel Haarder ved at opkalde en vej efter ham. På denne måde er vi med til at skabe et varigt minde om hans støtte til Folkemødet i tilblivelsesfasen, siger Carsten Scheibye (V), formand for regionskommunens teknik- og miljøudvalg.

Normalt er det ikke kotume at opkalde veje efter nulevende personer, men i det konkrete tilfælde har Bornholms Regionskommune valgt at gøre en undtagelse.

– Det gør vi, fordi vi meget gerne vil have, at hovedpersonen selv får lejlighed til at mærke, hvor stor pris vi her på Bornholm sætter på hans indsats, fortsætter Carsten Scheibye.

Han håber at rigtig mange borgere vil være med til at gøre indvielsen festlig og lægge vejen forbi hjørnet af Strandvejen og den nye Bertel Haarders Vej på fredag den 3. november, når vejen officielt navngives.

Det sker klokken 14, ved en højtidelighed, hvor festens midtpunkt, Bertel Haarder, selv vil være tilstede, og hvor kommunen efterfølgende byder på musikalsk underholdning, en kop kaffe og lidt sødt i Domen.

17. APR 2019 • 15:46 FOR ABONNENTER

Nexø Havn tror på overskud i datterselskab

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen