Martin laver gin med tre bornholmske ingredienser: Sådan gør han
Foto: Jens-Erik Larsen

23. OKT 2017 • 06:56 • AF MADS WESTERMANN

Martin laver gin med tre bornholmske ingredienser: Sådan gør han

32-årige Martin Kofoed har startet en produktion af gin i Tejn. Det fortalte han i et stort interview i lørdagens udgave af Bornholms Tidende.

Her afslører han (lidt) af processen:

Foruden enebær, korianderfrø, angelikarod, citronskal, lakridsrod og sort peber indgår der tre specielle bornholmske ingredienser i opskriften på den gin, som Martin Kofoed vil lave på Østersøens Brænderi i Tejn.

Det er bornholmsk lyng, bornholmske æbler og bornholmske hindbærblade.

– Det er der mig bekendt ikke nogen, som har gjort før, siger Martin Kofoed og fortæller, at hindbærbladene slet ikke smager af hindbær.

– De giver snarere en lidt krydret peberagtig smag, når de blandes med alkohol.

Når han laver gin, lægger han nogle af ingredienserne ned i 96 procent ren alkohol, som bliver tyndet ned med destilleret vand.

Her ligger de, mens alkohollen trækker smagsstofferne ud af krydderierne. De enkelte krydderier skal trække i forskellig tid for at afgive den helt rigtige mængde smag.

Når smagen er trukket ud af krydderierne, skal væsken destilleres igen for at trække smag ud af andre ingredienser, der bliver placeret i en kurv inde i destillationsapparatet, hvor de afgiver deres smag, når den varme damp passerer forbi.

Det nøjagtige forhold mellem de enkelte ingredienser, hvor længe og hvordan, de skal afgive deres smag, det er det, der er hemmeligheden i Martin Kofoeds opskrift, og det, der skal gøre hans gin til noget unikt bornholmsk.

24. SEP 2018 • 09:20 FOR ABONNENTER

Forening investerer i bedre boliger i Rønne

Mest læste