SF: Atomsejr viser at folkelig modstand nytter
foto Allan Rieck

19. SEP 2017 • 12:41 • AF JAKOB MARSCHNER

SF: Atomsejr viser at folkelig modstand nytter

Foreningen Bornholm mod Atomaffald har ydet et kæmpe stykke arbejde, som hele Bornholm høster frugterne. Det siger SF efter regeringens og Folketinget har besluttet at udskyde beslutningen om det danske atomaffalds skæbne de næste 30-50 år.

– Det nye forslag fra regeringen viser, at politisk og især folkelig modstand faktisk nytter. Her på Bornholm må vi være glade for den store indsats, som ihærdige bornholmere har ydet - til gavn for os alle, siger spidskandidat Leif Olsen (SF).

Partiets landsformand Pia Olsen Dyhr siger, at SF har del i sejren.

– Det er en stor sejr for SF, at regeringen nu foreslår at droppe deponering af atomaffaldet nær jordoverfladen i Danmark. Det er naturligvis også en kæmpesejr for lokalområderne der nu slipper for at være urolige og for at få negativ branding af den lokale produktion af for eksempel fødevarer, siger Pia Olsen Dyhr.

– Vi skal ikke foretage os noget, som binder kommende generationer. Derfor fortsætter SF med at sige nej til at grave affaldet ned. Vi vil have det etableret i et mellemlager sådan som det allerede sker i Holland. Det er den bedste løsning, hun.
Mest læste