Bornholms modstandere af atomaffald: Vi er euforiske af begejstring
Bornholm mod Atomaffald holder strategimøde med borgmester Winni Grosbøll og MFerne Lea Wermelin og Peter Juel Jensen. Foto: Allan Rieck

19. SEP 2017 • 11:40 • AF REDAKTIONEN

Bornholms modstandere af atomaffald: Vi er euforiske af begejstring

Det vækker jubel hos foreningen Bornholm mod Atomaffald, at regeringen og Folketinget har besluttet at vente 30-50 år med at finde det sted, hvor affaldet fra Risø skal deponeres endeligt.

– Vi er euforiske af begejstring. Simpelthen. Det er dét, vi har kæmpet for lige fra starten ved møde på biblioteket for godt fem år siden, hvor vi sagde, at vi ikke vil have det stads, siger Kirsten Mortensen, næstformand i Bornholm mod Atomaffald.

– Vi blev så inviteret til Risø i august for fem år siden. Og vi blev ved med at spørge dem, hvorfor affaldet skal væk fra Risø? "I har tjent penge på det. Hvorfor skal affaldet nu ud i landet til et sted, hvor man ikke har infrastrukturen til at opbevare det?" spurgte vi.

– Så fik vi det svar, at det kunne vi godt glemme. Men nu kommer det så! Vi har hele tiden kæmpet for at få en time-out, hvor Folketinget og eksperterne finder løsninger, og hvor man i mellemtiden havde affaldet i et mellemlager ligesom i Holland, siger Kirsten Mortensen.

Dagens beslutning rydder bordet, så det ikke længere kun er Bornholm, Skive, Thyholm, Kerteminde og Lolland, der er i spil til at huse slutdepotet om 30-50 år. Det glæder også Bornholm mod Atomaffald.

– Hele landet skal være i spil, sådan som vi har sagt det hele tiden, siger Kirsten Mortensen.

SENESTE NYHEDER

16. JUL 2018 • 19:11 FOR ABONNENTER
Rasmus Nøhr: Vi er bagud i musikbranchen og må tænke nyt

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUL 2018 • 13:58
Naturbrand i Nyker

Mest læste