Bornholm kan sagtens få atomaffald på sigt: Derfor er græsrødderne ikke bekymrede
Kirsten Mortensen. Foto: Jens-Erik Larsen

19. SEP 2017 • 11:33 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholm kan sagtens få atomaffald på sigt: Derfor er græsrødderne ikke bekymrede

Pilen peger stadig på Bornholm som slutdepot for det danske atomaffald om 30-50 år. Det skyldes, at slutdepotet efter Folketingets beslutning skal være dybtliggende. Men det bekymrer ikke Bornholm mod Atomaffald alverden.

Det skyldes, at atomaffald henfalder med tiden, så det bliver mindre og mindre radioaktivt.

– Det er rigtigt. Pilen peger nok stadig på Bornholm. Det særligt farlige er 233 kilo langlivet affald. Men vi ser sådan på det, at om 50 år vil meget af affaldet være henfaldet, siger Kirsten Mortensen, næstformand i Bornholm mod Atomaffald.

– På det tidspunkt kan man sagtens forestille sig, at vi kunne lave en aftale med Sverige og Finland, der begge er i gang med depoter i meget dybe klippehuller, siger hun.

– Kernekraftdirektøren i Sverige har fortalt os, at hele diskussionen er meget betændt i dag, men at man sagtens kan forestille sig, at den falder til ro i løbet af 50 år, siger Kirsten Mortensen.

– Bornholm er ikke af krogen på langt sigt, men de næste 50 år bliver affaldet i hvert fald opbevaret på en helt anderledes sikker og velundersøgt måde. Lad os nu være glade over, at de ikke kommer med en gravko i morgen og begynder at grave det hele op i Østermarie, siger hun.

SENESTE NYHEDER

21. MAR 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Leder: Også avisen lever og har det godt!
21. MAR 2018 • 06:08SPORT
Nico igen udtaget til landsholdet
21. MAR 2018 • 05:02 FOR ABONNENTER
Planerne for Hasles nye plejecenter tager form

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. MAR 2018 • 16:51
Falck fyrer 23 ansatte

Mest læste