To bornholmske firmaer går sammen om ny chokolade

18. SEP 2017 • 13:18 • AF ELISABETH KROGH

To bornholmske firmaer går sammen om ny chokolade

To bornholmske fødevirksomheder har fundet sammen i et sødt samarbejde - nemlig virksomheden Høstet, der dyrker havtorn, og Kjærstrup Chokolade i Snogebæk.

I produktionslokalerne hos Kjærstrup Chokolade i Snogebæk har man i løbet af sommeren eksperimenteret med et nyt stykke chokolade. Stykket har afsæt i de bornholmsk dyrkede havtorn fra Høstet på Fløjlegård lidt udenfor Nexø.
Nu er opskriften på havtornstykket på plads, og Høstet og Kjærstrup er klar til at præsentere resultatet af deres samarbejde.

Begge parter er meget tilfredse med det fælles produkt, hvor den 100 % usødede havtornsaft i samarbejdet med Kjærstrup og de søde ingredienser fra Snogebæk bliver forvandlet til et lækkert stykke chokolade.

- Vi samarbejder med flere andre lokale producenter, og det er vi meget tilfredse med. Vi har bl.a. lavet en økologisk havtorn øl sammen med Svaneke Bryghus og en havtornsæbe sammen med Svaneke Sæbesyder, fortæller Camilla Meisner fra Høstet, mens det for Kjærstrup især er nytænkningen af produkterne, der er vigtigt i samarbejdet.

- For os er det interessant at se, om vi kan genopfinde nogle af vores produkter sammen med vores dygtige branchekollegaer på øen. På den måde sikrer vi os også, at vi hele tiden udvikler os og giver kunderne nye oplevelser, siger Peter Bræstrup.

Interesserede kan kigge forbi Høstets gårdbutik på Ibskervej 34 udenfor Nexø torsdag den 21. september kl. 15-17 og få en smagsprøve på det nye havtornstykke.SENESTE NYHEDER

21. OKT 2017 • 10:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. OKT 2017 • 08:24
Mand pissede på politiet
20. OKT 2017 • 07:21
Sognepræst søges – igen

Mest læste