Forsvundet i nat: Helikoptere og skibe søger efter Peter Madsens ubåd i Øresund
Foto: Bax Lindhardt, Scanpix

11. AUG 2017 • 07:51 • AF RITZAU

Forsvundet i nat: Helikoptere og skibe søger efter Peter Madsens ubåd i Øresund

To redningshelikoptere og tre skibe fra Forsvaret søger fredag morgen efter en raketbyggeren Peter Madsens privatbyggede ubåd omkring Københavns Havn, Drogden og sejlrenden mod Bornholm. Ubåden er forsvundet fra radaren og reagerer ikke på forsøg på at få kontakt.

Det oplyser presserådgiver ved Værnsfælles Forsvarskommando Christer Haven.

Ejeren af ubåden UC3 Nautilus er opfinderen Peter Madsen, som selv har designet og bygget fartøjet, som blev søsat i 2008 i København. Ubåden indgår i Peter Madsens Nexø-baserede raketprojekt.

Peter Madsen skulle selv være om bord sammen med en journalist. Det er journalistens kæreste, der meldte ubåden savnet.

U-båden blev meldt savnet natten til fredag klokken 02.30, da den ikke var vendt tilbage til aftalt tidspunkt. Det er uklart, hvornår den skulle have været hjemme igen. Den blev sidst set ved Drogden Fyr ud for Amager natten til fredag klokken 1.

– Den blev set af et krydstogtskib i Københavns havn torsdag aften klokken 20.30. Og så er den muligvis blevet set længere ude i Øresund omkring klokken 01 i nat, lyder det fra Christer Haven.

Ifølge vagthavende ved Forsvarets Operationscenter var der også planlagt en sejlads med ubåden til Bornholm med ubåden fredag klokken 14.

– Men det lader til, at der også var planlagt en uofficiel sejlads tidligere, fordi vi har to observationer på den. Det kan enten være, at de bare ikke er til at komme i kontakt med nu, eller at der er sket en søulykke, lyder det.

SENESTE NYHEDER

13. DEC 2017 • 18:01SPORT
DBU Bornholm søger blæksprutte
13. DEC 2017 • 17:28 FOR ABONNENTER
Onsdagens leder: Forrygende indramning af Hammershus
13. DEC 2017 • 16:15 FOR ABONNENTER
Se billederne: Express 1 bygges om til Bornholm
13. DEC 2017 • 14:00NAVNE
Dødsfald
13. DEC 2017 • 13:58
Åbent hus på Slottet

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste