Nu lægger en armada af svenskere til i Nexø
Foto: Allan Rieck

15. JUL 2017 • 18:50 • AF JENS STUBKJÆR

Nu lægger en armada af svenskere til i Nexø

En armada af svenske både samlede sig i denne uge rundt omkring ved svenskerigets kyster for i diverse eskadrer at begive sig mod Nexø.

Ikke færre en 72 svenske sejl- og motorbåde forventes at indtage Nexø havn. De første kommer allerede i denne weekend, men de fleste ventes at anløbe Nexø havn på mandag.

På mandag starter det officielle program i Nexø og på hele Bornholm for ”Svenska Krysserklubbens Rikseskadre til Nexö”.

De 72 både og deres skippere er alle medlemmer af Krysserklubben, Sverige store forening for bådfolket. Med nogle års mellemrum arrangerer de ”Rikseskadre”, der er tidligere er gået til bl.a. Sankt Petersborg, Stralsund, Tallinn og Aarhus.

– Jeg tror ikke, at vi nogen sinde før har haft så mange lystbåde på besøg i Nexø havn på een gang, siger Carsten Andersen, direktør for Nexø Havn A/S.

– Det højeste er nogle og tyve, og nu kommer der omkring 70. Der er formentlig to-tre mand i hver båd, og de vil ligge fast her i Nexø havn i hele næste uge. Det er positivt for Bornholm, at de ligger her hele tiden. De kommer til at fylde hele havnen her foran havnekontoret. Det bliver rigtig spændende, siger Carsten Andersen.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2018 • 14:02 FOR ABONNENTER
Mod alle odds: Jazzen vil gjalde på ny festival i Allinge
24. JUN 2018 • 06:50 FOR ABONNENTER
Jens fra Hasle har opdraget det meste af VM-holdet

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste