Øget pres for cykelsti til Boderne
Foto: Berit Hvassum

16. JUL 2017 • 06:22 • AF MADS WESTERMANN / TOMMY KAAS

Øget pres for cykelsti til Boderne

I mere end 10 år har Boderne Grundejerforening kæmpet for at få en cykelsti langs Bodernevej mellem Søndre Landevej og Boderne. Det fortæller foreningens formand Poul Aksel Eriksen.

Nu får de støtte fra Aakirkebytinget, der i en henvendelse til medlemmerne af Bornholms Regionskommunes teknik- og miljøudvalg bakker op om ønsket om en cykelsti.

Når Aakirkebytinget, som er en paraplyorganisation for 28 foreninger, organisationer og grupperinger i Aakirkeby, går ind i sagen, er det ifølge henvendelsen, fordi man anser stranden ved Boderne for at være Aakirkebys strand, og at man derfor har en interesse i, at trafiksikkerheden på vejen er i orden.

Allerede i sommeren 2016 undersøgte teknisk forvaltning, hvad det ville koste at etablere en cykelsti langs Bodernevej.

Afhængigt af om man vælger at etablere en tre meter bred dobbeltrettet cykelsti eller en to meter bred cykelsti i hver sin side af den eksisterende vej, så anslår forvaltningen, at det vil koste mellem fire og seks millioner kroner at sikre plads til cykelister på den 1,4 kilometer lange strækning.

I kommunens Teknik- og Miljøudvalg har formanden, Carsten Scheibye (V), stor forståelse for ønsket om en cykelsti.

– Jeg var i Boderne i sidste uge og kunne ved selvsyn konstatere, at der ikke er meget plads til cykler på vejen derned, og at der sine steder er meget ringe overblik i svingene på grund af høje afgrøder, siger han til Bornholms Tidende.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2018 • 14:02 FOR ABONNENTER
Mod alle odds: Jazzen vil gjalde på ny festival i Allinge
24. JUN 2018 • 06:50 FOR ABONNENTER
Jens fra Hasle har opdraget det meste af VM-holdet

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste