Her er den nye præst i Østerlars og Gudhjem
Eget foto

1. JUL 2017 • 12:27 • AF MADS WESTERMANN

Her er den nye præst i Østerlars og Gudhjem

Den nye sognepræst i Østerlars og Gudhjem er langt fra uerfaren. Heller ikke selvom hun først lige er blevet præst og embedet er hendes første.

48-årige Meghan Welsch Jakobsen kommer til Bornholm med adskillige akademiske uddannelser, et forfatterskab til fire bøger og tidligere bopæl i syv lande fordelt på tre verdensdele.

På mandag ankommer hun sammen med sit flyttelæs til præstegården i Østerlars, og hun glæder sig.

Hvad er dit forhold til Bornholm?

– Mit forhold er, at jeg nu skal være præst i Gudhjem og Østerlars, og at det nye skal være mit nye hjem. Det er jeg rigtig glad for. Før det har jeg kun haft en overfladisk tilknytning til øen, siger Meghan Welsch Jakobsen.

– Det tætteste jeg kommer på en egentlig tilknytning er, at jeg har en meget kær veninde af familien, som har været en slags reservebedstemor, da min mor døde. Hendes familie stammer fra Østerlars og fra Østermarie.

Hvorfor søgte du stillingen som præst i Gudhjem og Østerlars?

– Jeg har hele tiden gerne villet være præst på landet og gerne på en ø, men det var specielt én bestemt formulering i stillingsopslaget jeg hæftede mig ved. Der stod: "Da vor afholdte sognepræst har fået nyt embede, søger vi vor kommende afholdte sognepræst."

– Det ramte et eller andet i mig. Det jeg fornemmede, og som jeg også fik bekræftet ved ansættelsessamtalen var, at menighedsrådene gerne ville have en præst, der var med på at skabe et fællesskab i kirken, og det er lige det, jeg gerne vil. Det kristne budskab handler jo netop om kærlighed og fællesskab, og det at arbejde med nogen, som gerne vil lave kirke i fællesskab, og som er en aktiv menighed, det er dejligt for en præst.

Artiklen fortsætter under billedet.


Østerlars Rundkirke. Foto: Jens-Erik Larsen


Østerlars Kirke er en ret ikonisk kirke, som de fleste danskere kender - om ikke andet, så af udseende. Har du gjort dig nogen tanker om det?

– Jeg synes både Østerlars og Gudhjem kirker er fantastiske kirker, der er meget smukke hver på sin måde, og jeg har flere gange måttet knibe mig selv i armen og spørge: Kan det virkelig passe, at det er mig, der skal prædike der? siger Meghan Welsch Jakobsen.

– Jeg holdt min prøveprædiken i Østerlars Kirke og den har et helt unikt kirkerum, der giver nogle udfordringer, som man ikke har i en traditionel kirke, men det er kun et spørgsmål om, at jeg skal lære, hvordan det fungerer.

– Gudhjem Kirke er jo helt anderledes og meget arkitektonisk firkantet, men indeni er den til gengæld den er enkel, lys og venlig. Jeg føler mig priviligeret over. at få mulighed for at prædike i to så forskellige kirker, og to helt forskellige sogne - et mindre bysogn og et landsogn, siger den nye præst.

Hvad forventer du af livet på Bornholm?

– Jeg ved jo ikke, hvad jeg kan forvente, for det er helt nyt for mig. Jeg er rigtig glad for, at jeg skal ud på landet. Jeg vil gerne ud af byen. Så jeg håber, at der er lille smule mere ro end inde i byen, siger Meghan Welsch Jakobsen.

– I min opgang på Vesterbro, som jeg flytter fra, lever vi alle, som om vi er de eneste. Vi kender nærmest ikke hinanden. Jeg vil gerne være en del af og bidrage til et lokalsamfund, hvor folk kender hinanden. Hvor de giver sig tid til at stoppe op og tale med hinanden. Et lokalsamfund, hvor der er et fællesskab, som alle er velkomne i.

Planlægger du at blive på Bornholm?

– Ja, bestemt! Jeg har nået en alder, hvor jeg gerne vil slå rødder, og jeg håber meget, at jeg kan blive. Man kan jo aldrig forudsige, hvad der sker ude i fremtiden, men jeg kommer med intentionen om at slå rødder og blive.

Læs mere i Bornholms Tidende lørdag.

21. JUN 2018 • 21:15 FOR ABONNENTER

Leder: Så er det op på cyklen, Bornholm

21. JUN 2018 • 20:33

Sankthans i Østerlars er reddet

21. JUN 2018 • 19:59 FOR ABONNENTER

Gudhjem gør sig klar: Havnen forvandles til en kampplads

21. JUN 2018 • 15:16 FOR ABONNENTER

Fiskerne: Ingen kan lide at blive overvåget

21. JUN 2018 • 14:36 FOR ABONNENTER

Fiskeriminister vil i fælles kamp mod sælparasitter

Mest læste