Lars Løkke til Bornholm: Lad være med at presse citronen
Foto: Berit Hvassum

18. JUN 2017 • 07:54 • AF SØREN CHRISTENSEN

Lars Løkke til Bornholm: Lad være med at presse citronen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har også fulgt debatten om Folkemødet – at prisen på sommerhuse og mad og drikke bliver skruet op år efter år, og at nogle organisationer og kommuner er begyndt at brokke sig.

I den forbindelse kommer han med en klokkeklar appel til Bornholm og til Folkemødet.

– Lad være med at presse citronen. Man må tænke sig om, og jeg er klar over, at det en udfordring at bevare begge ben på jorden, siger Lars Løkke Rasmussen i et stort interview med Bornholms Tidende.

– Mit klare synspunkt er, at Folkemødet hører til på Bornholm, men det skal fungere, og Folkemødet skal fremstå konkurrencedygtigt. Forstået på den måde, at man ikke skal så det frø, at Folkemødet kunne være andre steder end på Bornholm. At vi skal i gang med en turnusordning. 

– For Folkemødet er jo en bornholmsk begivenhed. Det er fint, at Folkemødet er her. Det handler også om identitet og genkendelighed. Roskilde Festival ville jo heller ikke være den samme, hvis man placerede den et andet sted. 

– Det fine ved at holde mødet på Bornholm er jo, at man for en stund kan vende hverdagen ryggen. Der falder en ro over folk, når man kommer her til.

– Og så er Folkemødet jo nu endelig blevet for folket. Det er ikke så elitært som i de første år, hvor det kun var folk fra København K, der var til folkemøde. Nu møder jeg danskere af alle slags. Folkemødet er blevet en bred, dansk begivenhed.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAJ 2019 • 12:03
Flere kender Kofod end Kofod
21. MAJ 2019 • 18:51
Fiskekutter brød i brand
21. MAJ 2019 • 19:20 FOR ABONNENTER

'Bornholm har stadig sin uskyld'

21. MAJ 2019 • 18:51

Fiskekutter brød i brand

Mest læste