Nystartet virksomhed jagter vækst gennem nyt samarbejde

16. MAJ 2017 • 18:46 • AF HENRIK NIELSEN

Nystartet virksomhed jagter vækst gennem nyt samarbejde

En alliance mellem bornholmske Borncut og Scanvaegt Systems om udvikling, salg og servicering af portionsskærere til fødevareindustrien skal efter planen give kunderne en større fortjeneste og skabe vækst i de to virksomheder.

Den første maskine er salgsklar efter en test host en fødevareproducent, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Den nye serie af portionsskærere er baseret på den nyeste teknologi inden for styring og design, og betjeningen af maskinen er særdeles brugervenlig. Ved hjælp af 3D skærm-teknologi bliver opskæringen af kødet visualiseret og dermed gjort endnu mere nøjagtig, fortæller Borncuts bestyrelsesformand, Ole Schou Mortensen.

– Det optimerer opskæringen, øger udbyttet af råvaren og skaber dermed større indtjening hos kunderne, fortæller Ole Schou Mortensen.

Han tilføjer, at rengøring og vedligehold er blevet nemmere med det nye design, hvilket sikrer en høj hygiejnestandard og reduceret arbejdstid.

– Vi forventer os rigtig meget af denne nye produktlinje, fortæller Ole Schou Mortensen.

Fem ansatte
Borncut er en nystartet bornholmsk virksomhed, hvis udviklingsteam har mellem 12 og 25 års erfaring med portionering og kender de nøjagtige markedskrav i fødevareindustrien.

Virksomheden så dagens lys på Møbelfabrikken i Nexø og er for nylig rykket ind i lokaler på Almindingsvej med sine fem ansatte.

Bag virksomheden står nogle af de folk, som udviklede den første portionsskærer i 1992. Det var hos Norfo. Dengang blev der også etableret et samarbejde med Scanvaegt-koncernen, som udvikler, producerer og forhandler vejesystemer, etiketteringsløsninger og inspektionsudstyr samt tilhørende it-systemer.

Dengang resulterede samarbejdet i, at Scanvaegt købte Norfo. I 2006 blev Scanvaegt-koncernen imidlertid solgt, og samarbejdet med de nye ejere sluttede nogle år senere.

Sammen har Borncut og Scanvaegt Systems udviklet en portsionsskærer, som er blevet til i tæt samarbejde med og testet hos en af Scanvaegt Systems nøglekunder.

– Det er unikt at være med på et så engageret hold, både hos Borncut og Scanvaegt Systems. Vi har valgt de bedste og nyeste teknologier, og allerede nu kan vi lancere en portionsskærer, som lever op til både vores egne og kundernes høje krav, fortæller direktør og udviklingschef Gorm Sørensen i Borncut.

Forventningen er, at de to virksomheder vil opleve en stor vækst i salget af portionsskærere.

– Vi har længe ønsket at kunne tilbyde vores kunder denne produktlinje, og vi har en strategi og kundeportefølge, der passer til den. Derfor er løsningen optimal for både Borncut og os, og vi ser frem til at kunne tilbyde vores kunder den bedste løsning på markedet, lyder det fra viceadministrerende direktør hos Scanvaegt Systems, Jan Deding.

Mest læste