Testfamilier på Bornholm får chance for gratis solcelleanlæg
Cecilie Hother er ambassadør for det nye initiativ

21. APR 2017 • 10:35 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Testfamilier på Bornholm får chance for gratis solcelleanlæg

Mindre end to procent af Danmarks samlede energiproduktion kommer fra solcelleanlæg.

Det er alt for lidt, mener 84 procent af danskerne, ifølge en pressemeddelelse fra pr-bureauet Essencius, som har til huse i København, og som også oplyser, at solcellevirksomheden Solar Polaris ”tager danskerne på ordet”.

I et nyt initiativ med vejrekspert og tv-vært Cecilie Hother som ambassadør får boligejere således mulighed for at blive testfamilie og få et solcelleanlæg installeret kvit og frit.

Målet er, noterer Essencius, et opgør med diverse myter – som for eksempel at solceller ikke producerer energi, når det er overskyet, og at solcelleanlæg ikke kan betale sig.

At 84 procent af danskerne mener, at man skal have mere energi produceret af solen, fremgår ifølge pressemeddelelsen af en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Yougov har foretaget for Solar Polaris. 28 procent af danskerne peger på solenergi som den foretrukne energikilde til deres bolig. Efter solenergi kommer jordvarme (20 procent), mens vindenergi indtager en tredjeplads (19 procent).

I pressemeddelelsen siger Cecilie Hother blandt andet:

– Solenergi er én af de reneste og mest naturlige former for energi, der findes. Det er vedvarende og bæredygtig energi ligesom for eksempel vindenergi. Energi fra solceller er p.t. den billigste form for vedvarende energi at producere og kan sagtens konkurrere med traditionelle energiformer.

Hun slår også fast, at solcelleanlæg producerer elektricitet fra solens lys – ikke fra solstrålerne – og derfor producerer de faktisk også strøm, når det er overskyet, regnvejr eller snevejr.

Ifølge Energistyrelsen kommer mindre end to procent af Danmarks samlede energiproduktion fra solcelleanlæg.

Tilmelding
Hvis man overvejer at forsyne sit hjem med solenergi, kan man nu melde sig som testfamilie i kampagnen ”Betalt af solen”. Alle danske boligejere kan blive udvalgt og få et solcelleanlæg installeret på deres bolig.

– Vi vil gerne have endnu flere danskere til at få øjnene op for solenergi – både i forhold til klimaet, men i høj grad også i forhold til økonomien i husholdningen, siger Dennis Jeppesen, administrerende direktør for Solar Polaris, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Solenergi har udviklet sig til en meget attraktiv investering, hvor en almindelig familie kan spare penge på elregningen hver måned. Med et solcelleanlæg på sin bolig kan man helt lavpraktisk sige, at man får kaffen brygget af solen, tøjet vasket af solen og filmen streamet af solen.

For at få chancen for at blive testfamilie og få et solcelleanlæg installeret skal man tilmelde sig på facebook.com/solarpolaris eller betaltafsolen.dk. Den 23. juni udvælges fire testfamilier rundt omkring i hele landet.


SENESTE NYHEDER

24. JUN 2018 • 14:02 FOR ABONNENTER
Mod alle odds: Jazzen vil gjalde på ny festival i Allinge
24. JUN 2018 • 06:50 FOR ABONNENTER
Jens fra Hasle har opdraget det meste af VM-holdet

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste