Her skal Rønne have en torvehal
Foto: Berit Hvassum

5. APR 2017 • 14:14 • AF HELENE HØM

Her skal Rønne have en torvehal

Det tidligere Rønne Slagtehus skal omdannes til en mini-torvehal.

Det er iværksætterne Line Rix og Morten Pedersen, der har fået ideen om et madmarked på Bornholm. De er inspireret af Torvehallerne i København.

Da LAG Bornholm i går holdt møde, indstillede den lokale aktionsgruppe, at Erhvervsstyrelsen bevilger 75.000 kroner til projektet.

– Det er jo et spændende initiativ, hvis vi kan berige hele vores lokale madkultur med en torvehal, siger Hans Jørgen Jensen, koordinator ved LAG-Bornholm.

Planen er et overdækket gademarked i stil med hovedstadens med en blanding af restauranter og stadepladser, hvor øens mindre lokale fødevareproducenter kan sælge deres produkter.

Torvehallen i Rønne skal være åben hele året, hvilket især giver nye muligheder om vinteren, og der er tænkt historieformidling og story telling ind i oplevelsen, når man kommer som handlende for at købe lokale varer på markedet.

Iværksætterne Line Rix og Morten Pedersen havde søgt om et væsentligt større beløb end det bevilgede hos LAG-Bornholm, og derfor er det i skrivende stund uvist, hvor meget af drømmen, der kan realises.

Læs hele historien i Bornholms Tidende.


Foto: Jens-Erik LarsenSENESTE NYHEDER

24. MAJ 2018 • 06:20 FOR ABONNENTER
Vesterlund overvejer botilbud til autister
23. MAJ 2018 • 20:21 FOR ABONNENTER
Socialudvalgets formand: Botilbud skal være det rette
23. MAJ 2018 • 16:15 FOR ABONNENTER
Lejerbo: Vi forhandler med en mulig køber
23. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER
Boligforening på randen af konkurs

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste