Ejere klager over afgørelse: Vi skæmmer ikke landskabet
Foto: Jens-Erik Larsen

16. FEB 2017 • 06:04 • AF LISBET HOLST

Ejere klager over afgørelse: Vi skæmmer ikke landskabet

Eco Beach Camp med træplateauer til telte i bornholmsk træ og træbeklædte bygninger er helt anderledes i pagt med landskabet, end det var tilfældet, da stedet hed Holms Camping.

Dengang kunne der til tider – helt lovligt – være op til 28 campingvogne på pladsen, nogle af dem placeret midt i eller oven på klitterne i første række ud mod stranden.

Det hænger ikke sammen, mener Christina og Steffen Helsbro, ejerne af Eco Beach Camp, på Vestre Strandvej ved Balka, der via deres advokat gør opmærksom på synspunktet i en klage til Kystdirektoratet.

Direktoratet har sagt nej til at lovliggøre beach campen, som direktoratet mener er i modstrid med naturbeskyttelsesloven, og kræver, at ejerne skal fjerne træplateauer/terrasse samt strandcafé/madvogn fra pladsen inden den 10. januar.

I klagen skriver parrets advokat, at ejerne mener, at da der tidligere på campingpladsen helt lovligt både har været en kiosk samt været opstillet campingvogne, så bør cafévognen, der kun står på pladsen i sæsonen, ses som en erstatning for kiosken, og telte og plateauer i træ som erstatninger for de tidligere campingvogne, og det altså som erstatninger, der påvirker landskabet i langt mindre grad, end kiosk og campingvogne gjorde.

SENESTE NYHEDER

18. JAN 2018 • 12:36 FOR ABONNENTER
Leder: Vi mistede 100 statslige arbejdspladser
18. JAN 2018 • 08:32
Unge kørte ræs i Aakirkeby
18. JAN 2018 • 08:31
Indbrud i Rønne-butik

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JAN 2018 • 13:11
Bornholm får 25 statsjob

Mest læste