Bornholms Politi: Vi lukker aldrig en drabssag
Det var i denne ejendom, at Connie Birgitte Svendsen blev dræbt i 1997. Foto: Jens-Erik Larsen

14. FEB 2017 • 06:08 • AF TOMMY KAAS

Bornholms Politi: Vi lukker aldrig en drabssag

Snart 20 år efter mordet på Connie Birgitte Svendsen i Snellemark i Rønne leder Bornholms Politi stadig efter en gerningsmand.

Mandag kunne Bornholms Tidende afsløre, at politiet netop har sikret sig dna-profilen på en mand, hvis navn er dukket op i efterforskningen, men det er langt fra det eneste spor, som vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Peter Jørgensen og hans kolleger jagter.

Der kommer nemlig fortsat nye oplysninger frem i sagen.

– Det betyder, at vi kan arbejde med dem imellem vores andre sager. Vi lukker aldrig en drabssag, siger Peter Jørgensen.

I nær fremtid skal Bornholms Politi blandt andet også have fat i en række udenlandske personer, der kan have en eller anden form for relation til sagen.

– Vi har nogle få ikke-danskere, som vi skal have snakket med, siger Peter Jørgensen – dog uden at kunne kommentere, om der er tale om mistænkte.

Lukkede selv morderen ind
Den 51-årige Connie Birgitte Svendsen blev sidste gang set i live om aftenen den 31. august 1997. Hun gik hjem efter en aften i byen med nogle venner og lukkede angiveligt selv sin morder ind i lejligheden.

Her drak de kaffe og røg cigaretter, inden drabsmanden overfaldt Connie Svendsen og gennemtævede og kvalte hende.

Det var Connie Birgitte Svendsens arbejdsgiver på Hotel Hoffmann, Birte Jensen, der dagen efter fandt den myrdede kvinde i lejligheden.

Da Bornholms Politi blev tilkaldt, fandt man dna fra en ukendt person på nogle cigaretskodder, og man er hos politiet overbevist om, at det er en dna-profil, der matcher morderens.

Tidligt i efterforskningen sammenlignede man profilen med blodprøver fra over 500 mennesker, men uden held.

Mest læste