Fuglekiggere er rystede over video fra Christiansø: Kannibal-fugle går amok i hjerne
Sød ser den ud... Foto: Scanpix

31. OKT 2016 • 11:50 • AF TOMMY KAAS

Fuglekiggere er rystede over video fra Christiansø: Kannibal-fugle går amok i hjerne

En video fra Christiansø, hvor musvitter æder løs af en død artsfælles hjerne, har rystet ornitologer.

På Dansk Ornitologisk Forenings facebookside fortælles det, hvordan hjernen er en eftertragtet spise for mange arter, men ligefrem at opleve, hvorledes små og umiddelbart søde fugle kan gå amok i en æde-rus, kan alligevel være en vild oplevelse.

– Vi var rystede på Christiansø og havde aldrig set noget lignende i et så stort omfang, fortæller Eva Henriksen, der står bag videoen, som du kan se herunder.

– Det var helt ekstrem, gyselig kannibalistisk adfærd. Der lå spiste lig overalt af bogfinker, gærdesmutter, jernspurve, dompapper og sågar sangdrosler.

– På 40 minutter så og talte jeg hele syv musvitdrab og fortæringer, blot på den lille græsplæne foran Christiansøs hotel. Det var som små, gule skrigende eksplosioner overalt i græsset, fortæller Eva Henriksen.Eva Henriksen fortæller, hvordan musvitterne også hakkede sig ind gennem nedre ryg ind til bughulens dele, og ifølge ornitologerne er det altså ganske normal adfærd.

Hjernen er eftertragtet af mange arter, fordi det ganske enkelt er god energi, men formentlig også god næring. Men de skal have slået dyret ihjel, inden de spiser det, og det er lettere at spise, hvis det ligger stille, lyder noget af forklaringen.

Forklaringen på det gyselige ædegilde kan være, at de mange trækkende musvitter var havnet på den lille ø og ikke kunne skaffe normal føde, efter at lang tids konstant østenvind havde fyldt øen op med tusindvis af musvitter, formentlig fra Rusland ifølge lokale ringmærkere.

17. AUG 2019 • 18:20 FOR ABONNENTER

Små sunde bær støtter Kræftens Bekæmpelse

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere

17. AUG 2019 • 17:04 FOR ABONNENTER

Tidens tand havde tæret på det gamle tag

17. AUG 2019 • 16:01 FOR ABONNENTER

Endelig fungerer folks dankort altid

17. AUG 2019 • 15:39 FOR ABONNENTER

Anlægsstop dæmper aktiviteten i byggeriet på Bornholm

17. AUG 2019 • 14:19 FOR ABONNENTER

Nedrivning er i høring

Mest læste

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere