Røde Kors søger lokale håndværkere
Der er behov for støtte og hjælp til bornolmske børn og unge der vokser op under svære forhold. Pressefoto

11. OKT 2016 • 14:29 • AF ANDERS LILJEROTH

Røde Kors søger lokale håndværkere

Ungdommens Røde Kors opfordrer nu håndværkere på Bornholm til at give en håndsrækning til udsatte børn og unge i en ny kampagne med navnet "En hjælpende hånd".

Kampagnen begynder om en måneds tid, men møder allerede nu fin opbakning. På Bornholm har for eksempel virksomheden PL Beton i Rønne tilmeldt sig initiativet – men Ungdommens Røde Kors håber på, at endnu flere håndværkere på Bornholm vil deltage.

– Vi har valgt at støtte Ungdommens Røde Kors, fordi de gør et stort stykke arbejde, og fordi dette er en rigtig god sag. Vi kan med vores bidrag til kampagnen være med til at hjælpe nogle af de mange unge mennesker i dagens Danmark, som vokser op under svære forhold, forklarer Chrestine Kofod fra PL Beton i Rønne, og fortsætter:

– Med de tiltag Ungdommens Røde Kors vil gøre i lokalområderne gennem kampagnen, vil disse børn og unge opleve noget positivt i deres hverdag og føle, at nogen er der for dem.

Stadig flere børn og unge oplever nemlig i dag følelsen af at stå alene uden tætte sociale relationer - de vokser op uden adgang til den nødvendige støtte i hverdagen, som de har brug for. Derfor opfordrer Ungdommens Røde Kors nu alle Danmarks håndværkere til at gå sammen om at gøre en forskel og give en håndsrækning ved at donere en dagsløn til Ungdommens Røde Kors’ aktiviteter i netop deres lokalområder.

En alternativ indsamling
Den nye indsamlingskampagne håber Ungdommens Røde Kors bliver et alternativ til den store Danmarks Indsamlingen, da de erfarer, at mange har lyst til at støtte mere lokalt, når det drejer sig om udsatte børn og unge i Danmark.

– Derudover hører vi ofte, at mindre virksomheder har lyst til at støtte en fælles sag, men at disse – ved de store landsdækkende TV-indsamlinger – ofte bliver overset på grund af  ’beløbet på checken’, lyder det fra Kristoffer Harris, der er relationskonsulent for Røde Kors.

Den nye indsamling har tre formål:
- Indsamle penge til udsatte børn og unge i Danmark.
- Bryde eventuelle fordomme om håndværkere/branchen.
- Vise at håndværkere er en ressourcestærk gruppe ift. udsatte børn.

For håndværkeren/virksomheden er der to måder at støtte på:
1. Håndværkeren donerer selv 2.500 kroner – svarende til en dagsløn. Beløbet svarer til, at et barn kan komme på én af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre i en hel uge.
2. Håndværkeren arbejder gratis for en kunde – kunden donerer 2.500 kroner, så de sammen støtter den gode sag.

Ved at donere 2.500 kroner, svarende til en dagsløn, kan man som håndværker give et barn fra ens eget lokalsamfund et helt år i et af Ungdommens Røde Kors aktiviteter. Foreløbig har flere af de udbudte aktiviteter på Bornholm skabt anledning til begejstring og stor glæde blandt øens børn og unge, men der er fortsat brug for hjælp, så endnu flere kan blive en del af et positivt fællesskab.


SENESTE NYHEDER

12. DEC 2018 • 06:58 FOR ABONNENTER
Lea Wermelin vil tage sælproblemet med til Christiansborg
11. DEC 2018 • 16:01 FOR ABONNENTER
Linda Persson: Fristen er for kort til at ansætte ny topchef

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste