Lærere på Campus Bornholm: Tilliden er væk
Gymnasiet i Rønne. Foto: Allan Rieck

5. SEP 2016 • 12:33 • AF JENS STUBKJÆR

Lærere på Campus Bornholm: Tilliden er væk

En enig lærergruppe på STX og HF ved Campus Bornholm har her til formiddag vedtaget at tilkendegive, at de finder "det svært at have tillid til Mads Kofod og Jeppe Kofod, men i særdeleshed til Lars Goldschmidt, som vi især ikke længere kan se som en del af Campus Bornholm".

I lærergruppens pressemeddelelse skriver de også, at "det er med stor glæde, at lærergruppen på Campus Bornholm STX og HF har modtaget ombudsmandens afgørelse i sagen om den uberettigede fyring af vores kollega Søren Wilhjelm".

De fortæller også, at "ledelsens holdning og næstformandens udtalelser om de ansattes ytringsfrihed har virket stærkt intimiderende på lærergruppen. De ansattes manglende deltagelse i den offentlige debat om Campus Bornholm er en tydelig konsekvens heraf".

Lærergruppen er også enige om, at "ledelsens udmeldinger i skrift og tale til de ansatte, især næstformand Lars Goldschmidts udtalelser bl.a. i Bornholms Tidende om begrænsninger i vores ytringsfrihed, viser, at sagen stikker dybere end Sørens afskedigelse".

Lærergruppen mener, at "næstformand Lars Goldschmidt gentagne gange har fastholdt synspunkterne om begrænsninger i medarbejdernes ytringsfrihed på en måde, der viser, at det dårligt kan være et spørgsmål om ”forkert ekstern rådgivning”, men derimod er et udtryk for en generel holdning til ytringsfrihed og kommunikation".

Lærerne konkluderer i deres udtalelse, at "på den baggrund finder lærerne på STX og HF det svært at have tillid til Mads Kofod og Jeppe Kofod, men i særdeleshed til Lars Goldschmidt, som vi især ikke længere kan se som en del af Campus Bornholm".

Næstformand i Campus Bornholm Lars Goldschmidt sad til formiddag i bestyrelsesmøde for Bornholms Energi og Forsyning, som han er formand for, og han kunne derfor ikke umiddelbart kommentere udtalelsen fra lærergruppen.

Læs mere i Bornholms Tidende mandag.

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

17. APR 2019 • 13:55

Politiet efterlyser cykel

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen