Folkemødet intensiverer kampen mod madspild

7. JUN 2016 • 06:28FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Folkemødet intensiverer kampen mod madspild

Til Folkemødet i år sættes der ekstra fokus på kampen mod madspild, hvor tre organisationer deler 4.000 gratis doggybags ud til Folkemødets spisesteder.

Fokus på madspild er på sit hidtil højeste herhjemme, og hele 19 paneldebatter, events og andre arrangementer sætter madspild på dagsordenen, når begivenhederne skydes i gang næste onsdag. Men madspild skal ikke kun blive ved snakken, og derfor er flere organisationer gået aktivt ind i kampen på Folkemødet, som for tredje år i træk stiller skarpt på problemet.

Siden 2014 er der nemlig blevet uddelt gratis doggybags, fyldt med god overskudsmad, til alle Folkemødets spisesteder, så gæsterne aktivt kunne være med i kampen mod madspild. Doggybags-samarbejdet blev oprindeligt søsat at Stop Spild Af Mad og Unilever Food Solutions, men i år har samarbejdet fået flere partnere.

– Vi opruster hvert år på Folkemødets bæredygtighed - og vi er i år glade for samarbejdet omkring madspild, siger Folkemødets festivalleder Jette Lykke.
– Vi inddrager så mange som muligt i Stop Spild Af Mad i 2016.

De spisende gæster ved Folkemødet får med de gratis doggybags mulighed for at få overskudsmaden pakket ind og tage med, når de skal nyde det gode vejr og lytte til alle de mange paneldebatter.

– Synliggørelsen af doggybags på restauranter og cafeer kan være med til at gøre det legitimitet, at kunden vil bede om at få sine madrester med hjem, så det støtter vi selvfølgelig, siger direktør i interesseorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer,
Torben E. Hoffmann Rosenstock.

Også Selina Juul, der er stifter af Stop Spild Af Mad er positiv.

– Det giver god mening at dele doggybags ud på Folkemødet. Det er blevet mere og mere udbredt at bede om doggybags i Danmark, og vores Gallupundersøgelse viser, at over halvdelen af danskerne er positive overfor at bede om en doggybag, når de er på café- eller restaurantbesøg, siger hun.

Stop Spild Af Mad deltager i 11 paneldebatter om madspild på Folkemødet.

Folkemødet forløber i år fra den 16. til den 19. juni og der forventes op mod 110.000 besøgende over fire dage.


Mest læste