Han afløser Sebastian Dorset i år
Den nye vært for Speakers Corner bliver Valdemar Pustelnik

12. JAN 2016 • 14:56 • AF ANDERS LILJEROTH

Han afløser Sebastian Dorset i år

Årets vært for Speakers Corner er fundet

Bornholms Tidende og Dansk Folkeoplysnings Samråd er igen i år initiativtagere til folkets scene under Folkemødet i Allinge, scenen som vi kalder Speakers Corner. Scenen er opkaldt efter det nordøstlige hjørne af Hyde Park i London, hvor der specielt om søndagen er plads til taler og debat, for alle der har lyst til at ytre sig. Og netop det med at ytre sig, er den vigtigste del af konceptet for folkets scene under Folkemødet.

Vi er nu stolte over at kunne præsentere årets vært på scenen, altså ham der styrer slagets gang og præsenterer de forskellige talere, inden de går på scenen. Det er komikeren Valdemar Pustelnik der vil tage sig af løjerne i år, og dermed afløse kollegaen Sebastian Dorset, der har været vært de seneste år.

Pustelnik er komiker med et tvist. For han har 10 års erfaring med arbejde i politiske organisationer, og en kandidatgrad i politisk kommunikation fra CBS. Og det gør ham til et rigtig godt valg, til en scene hvor der kan tales om lidt af hvert.

Demokrati er dialog
Vi har spurgt lidt ind til, hvad Valdemar mener om Folkemødet og om tjansen som vært på årets Speakers Corner.

Har du været på Folkemødet tidligere?
– Ja et par gange. Jeg har lavet forskellige ting, og oplevet Folkemødet en enkelt dag eller to, så nu glæder jeg mig til at være en del af hele programmet.

Hvad er demokrati for dig?
- Demokrati handler om dialog og åbenhed, og det at være klar til at lytte til dem, man umiddelbart ikke er enig med. Og så at udveksle ideer og meninger, og samtidig have respekt for hinanden som mennesker.

- Jeg har faktisk været på nogle andre folkemøder, og i bund og grund handler det jo om at få folk til at snakke sammen og skabe en dialog der gør, at vi ikke bare har billeder af hinanden i hovedet, men at vi mødes og ser, at vi alle er rigtige mennesker. Mennesker som har nogenlunde samme hverdag, som har børn der skal have en ordentlig skolegang og forældre der også skal plejes ordentligt.

Hvorfor skal folk komme og tale fra scenen?
- Folkemødet kan godt blive lidt af en branchefest. Så det med, at have nogle steder hvor alle kan komme til at tale om alt muligt - det er som et frirum. Et sted hvor man ikke behøver at være blevet inviteret af en eller anden organisation for at tale. Så det skal folk benytte sig af, synes jeg.

Og hvorfor skal folk så komme og lytte med?
– Der kan jo dukke alt op fra scenen - komplet vanvid eller genier der taler om ting, man aldrig havde tænkt over før. Det er lidt som en løbepose af meninger og holdninger - og det er fascinerende.

– Man kan sige det på den måde, at går man til Venstre, LO eller Kræftens Bekæmpelse ved man hvad man får. Men fra Speakers Corner ved man ikke hvad der kommer til ske. Og tit, når man bliver overrasket, så kan man blive bekræftet i sine egne holdninger - og måske også blive flyttet lidt. Og det er det man skal komme og blive - flyttet, og så skal man lade sig blive overrasket.

Valdemar Pustelnik er allerede nu i gang med at overveje, hvordan han kan skabe mere opmærksomhed om scenen, altså tiltrække folk, både til at tale og til at lytte. Men en ting kan han love.

– Det hele kommer selvfølgelig an på de der taler - har de noget godt at sige. Det jeg kan love er højt tempo og gang i den. Så skal vi nok få nogle gode dage, slutter Valdemar Pustelnik.


Scenen Speakers Corner vil igen i år være placeret på Cirkuspladsen i Allinge, umiddelbart overfor Hovedscenen, hvorfra de politiske partier holder deres oplæg.Det er allerede nu muligt at booke en taletid på Speakers Corner. Klik her for at se mere


SENESTE NYHEDER

25. JUN 2019 • 12:07 FOR ABONNENTER
Det frie liv passer dem godt
25. JUN 2019 • 11:13 FOR ABONNENTER
Ny udvikler er taget fra Hugo-land til Østerlars

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. JUN 2019 • 15:24 FOR ABONNENTER

Se billederne: Italiensk trafikkaos på Nørresand

Mest læste