Nu åbner en friskole i Svaneke

27. FEB 2015 • 08:40NEXØ • AF ANDERS LILJEROTH

Efter nyt forlig: Nu åbner en friskole i Svaneke

Der inviteres til stormøde i Svaneke.

Planerne om at oprette en friskole i Svaneke skal effektueres. Det fortæller formanden for den nye skole, Rune Holm.

- Vi håber på, at vi kan lave et godt skolealternativ for alle børn i lokalområdet, og for de børn, der mister deres skole andre steder på øen, udtaler den nye formand.

Beslutningen kommer efter at kommunalbestyrelsen i går ved en afstemning lukkede Svanekes nuværende Skole med udgangen af dette skole år.

Den nye bestyrelse bag Svaneke Fri Skole, som den nye friskole kommer til at hedde, inviterer på mandag klokken 19 til stormøde i Frem i Svaneke. Her er alle velkomne, og på mødet vil man løfte sløret lidt mere for, hvordan tidsplanen ser ud, for en friskole i byen.

Rune Holm glæder sig over, at borgmester Winni Grosbøll ved flere lejligheder har nævnt over for intiativgruppen bag friskoleplanerne, at skolebygningerne kommer til salg.

- Vi er utroligt glade for, at der ikke er lagt hindringer i vejen for, at Svaneke stadigvæk har en chance for udvikling sig med en skole i byen, men nu på private hænder, siger Formanden for Svaneke Fri Skole Rune Holm..

Bestyrelsen bag den nye skole håber, at have en købsaftale på overtagelse af skolebygningerne klar indenfor meget få uger, så det bliver muligt, at børnene kan starte i en ny skole efter sommerferien.


Mest læste