Hallo Folketing!!
BOMA, med formand Louise Haxthausen, forsøger at råbe Folktinget op. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

10. NOV 2014 • 13:23 • AF JENS STUBKJÆR

Borgergrupper mod atomaffald Hallo Folketing!!

Borgergrupperne mod atomaffald har svært ved at se sammenhængen mellem Sundhedsministeriets håndtering af slutdepot-processen og Folketingets beslutninger.

Bornholm mod Atomaffald har været til møde i Kerteminde med de andre borgergrupper for at diskutere ministeriets netop udsendte "Miljøvurdering af plan for etablering af slutdepot for dansk lav- og mellemradioaktivt affald".

De peger på, at i Miljøvurderingen vurderer ministeriet, at mellemlagerløsningen og eksportmuligheden for atomaffaldet IKKE er "rimelige alternativer" til et slutdepot med nedgravning.

- Denne konklusion når man frem til, inden slutdeponeringsmuligheden er fuldt belyst - og inden mellemlagerløsningen overhovedet er undersøgt, konstaterer borgergrupperne.

Borgergrupper mener ikke, det harmonerer med, at ordførerne for alle Folketingets partier i november 2012 blev enige om, at der skulle arbejdes videre med både fortsatte undersøgelser omkring nedgravning af affaldet OG en alternativ mellemlagerløsning samt eksportmuligheden blev.

- Allerede nu - inden undersøgelserne er færdige - drager ministeriet konklusionen, at affaldet under alle omstændigheder skal graves ned. Vi undrer os, hvis alle Folketingets partier og deres ordførere er enige i dette på nuværende tidspunkt. Vi tror ikke på det, understreger borgergrupperne.

- Vi opfordrer derfor Folketingets 179 medlemmer til at revurdere beslutningen af 13. marts 2003 om nedgravning af det radioaktive affald, skriver borgergrupperne i en fælles pressemeddelelse.

Læs mere i Bornholms Tidende mandag.

13. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER

'Det bliver Danmarks flotteste motorbane'

13. OKT 2019 • 16:25 FOR ABONNENTER

En dag med saft og kraft

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet