Køber af lytteposten ved Dueodde er lokal
Foto: Allan Rieck

21. MAR 2013 • 14:00NEXØ • AF ELISABETH KROGH

Forsvarets Efterretningstjeneste har fået solgt Køber af lytteposten ved Dueodde er lokal

En lokal person eller virksomhed har købt forsvarets tidligere ejendom

Forsvarets Efterretningstjeneste har fået solgt lytteposten ved Dueodde og køberen er en person eller virksomhed fra øen. Det oplyser Stella Toftelund Larsen, afdelingsleder i Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, der har stået for salget af den tidligere militærejendom.
Hun oplyser, at ejeren foreløbig ønsker at være anonym, men at det er en lokal køber, som hun tror vil være et gode for bornholmerne.
- Jeg kan ikke oplyse mere om formålet, men køberen har ikke købt ejendommen for at bruge den som bolig, oplyser hun.
Den meget specielle ejendom består dels af den fine gamle fyrmesterbolig med tårn, samt de meget specielle faciliteter, som Forsvarets Efterretningstjeneste har tilbygget - blandt andet det 70 meter høje hvide tårn, som er blevet brugt til at overvågningsopgaver.
Ejendommen er solgt for 400.000 kroner. Køberen overtager blandt andet det 70 meter høje tårn med elevator, som forsvaret derfor ikke skal bekoste nedrivning af. De otte domer udenpå tårnet fjernes dog af forsvaret.
Stella Toftelund Larsen oplyser, at køberen kan regne med at overtage ejendommen til sommer. Før ejendommen overdrages, skal domerne, en 80 meter høj mast og antenner fjernes.


Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Læsernes billeder

Fotograf: Læserfoto
Billeder fra vore læsere

Se alle billeder...

Mest læste