Der bliver en ny Spejdernes Lejr
Spejdere. Arkivfoto

13. MAR 2013 • 08:00 • AF DAN QVITZAU

Der bliver en ny Spejdernes Lejr

Den næste rigtigt store bornholmske lejroplevelse bliver endnu en fælles lejr. Det har de fem spejderkorps netop givet hinanden håndslag på.

I 2017 får de bornholmske spejdere fra alle de forskellige spejderkorps igen mulighed for at tage på en fælles lejr, i stil med Spejdernes Lejr 2012.

Dét er netop blevet besluttet, da hovedbestyrelser og korpsledelser fra de fem arrangerende spejderkorps var sammen til årsmøde.

- Det, vi som bornholmske spejdere oplevede sammen i Holstebro sidste sommer, var helt fantastisk. Det viste, at vi har så meget at give til hinanden, uanset hvilken farve uniformen har, og det vil vi gerne opleve igen, siger Kjeld Ole Rønne fra KFUM-Spejderne i Klemensker.

Samarbejdet mellem de fem danske spejderkorps har gjort det muligt at skabe bedre aktiviteter, indgå i stærkere samarbejder med kommuner og andre aktører - og opnå større opmærksomhed fra omverden, end når de enkelte korps selv gennemfører lejre.

- Det mærkede vi helt tydeligt i Holstebro, og derfor synes vi, det er en rigtig god idé at gentage succesen fra sidste år, siger Ruben Mortensen fra DDS i Rønne. Ruben Mortensen fungerede som bornholmsk koordinator i forbindelse med Spejdernes Lejr 2012.

Læren fra sommerens lejr er ifølge Ruben Mortensen, at det giver en større lejroplevelse, når alle er sammen.

- Det styrker både hele spejderbevægelsen og de enkelte korps til fælles gavn og glæde for alle spejdere, på både Bornholm og i Danmark, siger Ruben Mortensen.

Spejdernes Lejr 2017 bliver gennemført med afsæt i spejdermetoden, og den skal styrke spejdernes udvikling gennem stærke og gode aktiviteter, bidrage til udviklingen af de enkelte korps - og meget gerne fastholde den positive opmærksomhed om spejderbevægelsen, som spejderkorpsene oplevede i forbindelse med lejren i Holstebro.

Blandt de titusindvis af gæster, der besøgte lejren, var både kongelige og en lang række fremtrædende politikere.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der selv er tidligere spejder, og nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var således at finde på lejrpladsen.

 
Fakta om spejderne
Spejdernes Lejr 2017 bliver et samarbejde mellem Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De Grønne Pigespejdere, KFUM-spejderne i Danmark og Det Danske Spejderkorps (DDS). På Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro deltog over 100 bornholmske spejdere blandt de flere end 36.000 deltagere.

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

SENESTE NYHEDER

24. MAJ 2019 • 17:53 FOR ABONNENTER
Designere: Nexø bobler og vi er en del af det
24. MAJ 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER
Tilbageflyttere åbner butik og café
24. MAJ 2019 • 15:23 FOR ABONNENTER
Partier: Selvfølgelig skal Bornholm kompenseres
24. MAJ 2019 • 15:12 FOR ABONNENTER
Stort flertal vil have staten til at punge ud til Bornholm
24. MAJ 2019 • 14:58 FOR ABONNENTER
Udsigt til voldsom trængsel i de bornholmske alper

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. MAJ 2019 • 05:47
Brasserie åbner i Rønne
24. MAJ 2019 • 12:17
Autograf-Flemming er død

Mest læste