Brød med indbagt øl
Brygmesteren og bagermesteren er gået sammen om et nyt initiativ.

10. MAR 2013 • 08:00RØNNE • AF DAN QVITZAU

Brød med indbagt øl

Brød og øl går hånd i hånd op gennem historien. Det første øl, man kender, blev således fremstillet af knust og gæret brød.

Derfor faldt det naturligt at udvikle et helt nyt brød på kvalitetsøl fra Jelling Bryghus, der brygger øllet på traditioner helt tilbage fra vikingetiden, forklares det i en pressemeddelelse fra Jensens Bageri i Rønne.

Hos Jensens bageri og Knirkeline i Rønne lanceres derfor nu to nye Ølbrød: Et lyst langtidshævet, stenovnsbagt brød med bløde bygkerner og gulerødder - samt et mørkt rugbrød med byg, rugkerner og gulerødder.

Udover specialprodukterne byg, malt, urehvede samt øl fra Jelling, bages der med lokalt mel fra Bornholms Valsemølle i Aakirkeby.

Til brødene anvendes "Gnyble", som er en pilsner fra Jelling. Gnyble var en træl, der arbejde på bygningen af Thyras høj i Jelling - og "Poppo", som er en rødbrun ale. Poppo var navnet på munken, der døbte Harald Blåtand.

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Mest læste