Borgergrupper forbereder ministermøde om atomaffald
Foto: Jens-Erik Larsen

18. FEB 2013 • 15:00 • AF HENRIK NIELSEN

Borgergrupper forbereder ministermøde om atomaffald

Repræsentanter for fem borgergrupper mod atomaffald mødtes lørdag i København for at forberede sig til et kommende møde med sundheds- og forebyggelsesminister Astrid Krag (SF).

Borgergrupperne var fra Bornholm, Kerteminde, Lolland, Skive og Struer, der er de fem kommuner, som er udset til potentielt at huse et slutdepot for atomaffald fra Forskningsanlæg Risø.

I en pressemeddelelse fortæller gruppen af borgergrupper, at den ser frem til dette første møde med ministeren. Mødet er kommet i stand på opfordring fra borgergrupperne tilbage i november.

- Vi er meget glade for ministerens invitation til dialog, sig Søren Vester fra borgergruppen Morads, Foreningen Mod Radioaktivt Affald i Skive.

På mødet forventer borgergrupperne en konstruktiv dialog om det reviderede beslutningsgrundlag, hvor regeringen vil undersøge muligheden for et udenlandsk samarbejde samt ikke mindst en fortsat mellemlagring af atomaffaldet, som borgergrupperne gennem hele forløbet har argumenteret for som den mest forsvarlige løsning.

Forud for mødet forventer borgergrupperne at sende ministeren en række konkrete spørgsmål, så udbyttet at mødet bliver størst muligt og skaber klarhed over den kommende proces. Grupperne vil blandt andet vide, hvem der har ansvaret for kontakten til udlandet, samt hvordan ministeren forventer at involvere de berørte borgere, som de blev stillet i udsigt helt tilbage i 2003.

Astrid Krag skrev i et debatindlæg i Politiken den 16. februar, at det først er for nylig, og mens hun har haft ansvaret, at det er besluttet at få undersøgt mulighederne for forsat at deponere affaldet i et mellemlager her i Danmark. En udvikling borgergrupperne hilser velkommen.

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. MAJ 2019 • 19:26
Ny legeplads indviet i Rønne
18. MAJ 2019 • 17:20 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Vinteren kommer

Mest læste