Chelsea-manager klandrer VAR for at ødelægge Premier League

28. APR 2024 • 08:54SPORT

Mærkværdige kendelser i VAR-rummet underminerer dommeren på banen, mener Mauricio Pochettino.

Det går ud over Premier Leagues renommé, at kampe igen og igen afgøres af dommere gemt bag skærme i det vestlige London.

Sådan lyder kritikken fra Chelseas manager, Mauricio Pochettino, efter at hans mandskab lørdag spillede 2-2 ude mod Aston Villa.

Chelsea var bagud 0-2, kæmpede sig på omgangshøjde og scorede så til 3-2 i tillægstiden. Sejrsmålet blev efterfølgende annulleret, da videobillederne viste, at Benoit Badiashile havde givet en forsvarsspiller et lille puf.

Med lovbogen i hånden kunne der godt argumenteres for frispark, men kampens dommer havde perfekt udsyn til situationen, og derfor er Mauricio Pochettino rasende over, at banedommeren blev undermineret og kendelsen omgjort.

- Det er latterligt og svært at acceptere. Dommerteamet så ikke en fejl på banen, men alligevel fik VAR dem til at ændre en kendelse. For mig var det en helt normal duel.

- Det er smertefuldt og skadeligt for engelsk fodbold. Aston Villas spillere og fans forstod heller ikke, hvorfor målet pludselig skulle annulleres.

- I mine øjne skader den her slags beslutninger Premier League. Hvis det skal være den bedste liga i verden, må man også sørge for at støtte dommerne i deres beslutninger i stedet for at lave spektakel, siger Pochettino på et pressemøde.

Tidligere i kampen havde Chelsea fået et 1-1-mål annulleret, efter at VAR korrekt fangede en snæver offside.

Pochettinos kritik kommer i kølvandet på flere andre kritiske VAR-kommentarer fra managere. Alene de seneste uger er systemet gentagne gange klandret for ikke bare at korrigere "klare og åbenlyse dommerfejl", men for at endevende petitesser og simple dommerskøn.

Wolves-manager Gary O'Neil har spurgt, "hvad er pointen med VAR?", mens Newcastle-manager Eddie Howe har tordnet over, hvordan situationer kan tolkes helt anderledes, når de bliver set igennem i superslowmotion.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU