Nyt borgermøde om Rønnes byudvikling
Dams Gård skal uddannes til et kulturhus – Byens Hus, bliver det kaldt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

7. APR 2021 • 12:35VEST • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Nyt borgermøde om Rønnes byudvikling

UDVIKLING

Bornholms Regionskommune inviterer til det andet af tre offentlige borgermøder om udviklingsprojekterne for Rønne. Mødet er åbent for alle og holdes online på grund af coronasituationen.

Formålet med mødet, som holdes lørdag den 17. april klokken 14-16, er dels at give en status på arbejdet med de forskellige elementer i byudviklingsprojektet. Der var cirka 30 deltagere i det første borgermøde, som blev holdt online sidst i januar.

Arbejdet er sat i værk på baggrund af udviklingsplanen for Rønne fra 2019, og det bliver finansieret af Bornholms Regionskommune og Realdania. Lokale og Anlægsfonden yder faglig sparring i processen.

Forarbejdet løber frem til oktober 2021, og det bliver faciliteret af regionskommunen. Til processen er tilknyttet rådgivningsvirksomhederne Urland, BoFrost Architects, Arkland og Natour. Arbejdet skal resultere i vedtagelsen af:

En strategisk helhedsplan for Nørrekås, et arkitektkonkurrenceprogram for et kulturhus i Dams Gård, og endelig en trafik- og parkeringsstrategi for det centrale Rønne.

Projektledelsen og rådgiverholdet har sammen med en lang række aktører i byen nu udviklet de første bud på, hvordan kulturhuset kan tænkes, samt hvilke trafik- og parkeringsløsninger, der kan understøtte en mere levende bymidte. Samtidig har der været en grundig dialog med foreningslivet på Nørrekås, og de mange ideer og bemærkninger herfra er klar til at blive indarbejdet i den strategiske helhedsplan for den rekreative havn, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.