Køernes genåbning i Knudsker

Køernes genåbning i Knudsker
Forårsglæden bliver brølet ud. Foto: Jakob Jepsen
| ABONNENT | 20. APR 2021 • 16:40
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
20. APR 2021 • 16:40

LANDBRUG

Nu kan forbipasserende på Hallebakken igen få det smukke syn af køer på græs. Gårdejer og mælkeproducent Martin Pihl Sode på Smørjeppegård i Knudsker holdt tirsdag sin egen genåbning, da han lukkede sine knap 150 malkekøer ud.

Det er altid et fantastisk og livsbekræftende skue at se de forårskåde køer komme ud efter en lang vinter. Der bliver løbet, hoppet, bukket, danset, stanget og brølet, inden køerne så småt går i gang med at smage på det forårssaftige græs.

Det har i en del år været noget af en publikumstræffer med op imod et par tusinde tilskuere, når Smørjeppegård har sendt køerne på græs. Det er blevet en tradition, at det sker på den landsdækkende økodag. Men for andet år i træk kunne Martin Pihl Sode på grund af coronarestriktioner ikke åbne for denne folkefornøjelse og nøjedes med at invitere repræsentanter fra pressen. Da der alligevel ikke kunne komme publikum, valgte gårdejeren, at køerne skulle lukkes ud på en hverdag, da det passede bedst ind i den daglige drift på gården.

– Sidste år var det køerne, der kiggede på mennesker, der gik forbi oppe på landevejen. I år kan det være, at det bliver omvendt, mener Martin Pihl Sode fra Smørjeppegård. Foto: Jakob Jepsen