Fotobutik havde overskud: 'Vi har også kæmpet for det'

Fotobutik havde overskud: 'Vi har også kæmpet for det'
Hanne og Karsten Rasmussen var glade, da de flyttede Photo Care til hjørnet af Østergade og Stumpegade i Rønne. Nu kan de glæde sig over et flot resultat i 2020. Men det er stadig hårde tider. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 18. FEB 2021 • 14:16
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
18. FEB 2021 • 14:16

ERHVERV

– Vi har kæmpet for det og revurderet nogle udgiftsposter, og så er det slået igennem, at vi har skiftet adresse.

Det siger Hanne Rasmussen om 2020-regnskabet for Photo Care Rønne ApS, som hun ejer sammen med sin mand, Karsten Rasmussen.

Det er hårde tider for detailbutikkerne, og det var det også før coronanedlukningen for Rønnes eneste tilbageværende detailforretning med fotoudstyr samt fotografering. Alligevel kommer Photo Care Rønne ud af 2020 med et plus på 221.689 kroner efter skat mod et overskud på 36.044 kroner året forinden. Virksomheden har med det seneste års resultat en egenkapital på 296.111 kroner.

Flyttede fra torvet

Hanne og Karsten Rasmussen tog i januar 2019 skridtet og flyttede fra den mangeårige, centrale, men også dyre placering på Store Torv i Rønne. Den nye adresse er på hjørnet af Østergade og Stumpegade, hvor butikken Vild med Dyr lå. Mange lidt ældre vil måske især huske, at Tages Frugt og Grønt i mange år lå på stedet.

– Det første år efter flytningen havde vi en masse flytteomkostninger, men nu kan vi mærke den lavere husleje. Vi har også afskediget en medarbejder, så der er flere ting i det. For det er ikke sådan, at kunderne pludselig handler helt vildt hos os, siger Hanne Rasmussen.

Det betyder også, at der nu kun er Hanne og Karsten Rasmussen tilbage i forretningen, som har internettet som den helt store konkurrent. Så der skal kæmpes, og Hanne Rasmussen lægger ikke skjul på, at virksomheden i dag ikke kunne drives uden de mange fotoopgaver, parret har i skoler og børnehaver og i forbindelse med familiefester som bryllupper, konfirmationer med videre. Det er også opgaver, som betyder, at der i efterårsmånederne er meget travlt.

– Vi har som mange andre fået en dårlig start på 2021 med tvangsnedlukningen. Vi kommer i butikken for at lave lidt småting, og der er nogle ganske få, der bestiller papirbilleder. Men vi mangler selvfølgelig noget omsætning. Vi må se, om det kan indhentes, når vi får lov til at åbne. Ellers er det godt, at vi har haft et positivt 2020, så der kan være lidt at tære på, siger Hanne Rasmussen.

Hjælpepakker

– Vi siger ja tak til en hjælpepakke for tabt omsætning. Vi kan ikke få 100 procent dækning, fordi vi har haft lidt billedsalg, men måske 80-90 procent dækning. Vi vil også kunne få lidt hjælp til faste omkostninger ligesom vi fik sidste år. Det hjalp os igennem 2020, og det håber vi det også kan i 2021, siger Hanne Rasmussen.

– Det er en underlig fornemmelse at tage på arbejde i øjeblikket. Man mister lidt motivation, for noget, man måske burde gøre, kan jo vente til i morgen.

– Det er heller ikke sjovt økonomisk, slutter Hanne Rasmussen.

 


80

Hanne og Karsten Rasmussen har i rigtig mange år været en del af Photo Care i Rønne. I de første mange år som medarbejdere. Siden 2014 som medejere og siden 2017 som eneejere.

De har tilsammen 80 års erfaring at trække på. Karsten Rasmussen havde 40 års jubilæum i Photo Care sidste år, og Hanne Rasmussen har samme jubilæum til sommer.