Bytinget ønsker toilet ved Klympen
Arkivfoto: Allan Rieck

22. JAN 2021 • 05:08VEST • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Bytinget ønsker toilet ved Klympen

MILJØ

"Vi har et massivt ønske om at få et helårsåbent toilet ved Klympen, da området bliver flittigt benyttet året rundt af rigtig mange brugere".

Det skriver Hasle Byting til Bornholms Regionskommune, som har haft en høring blandt borgerforeningerne om, hvor på Bornholm det er bedst at placere nye offentlige toiletter.

Der står i dag to tørklosetter ved Klympen Strand, men de har ifølge Kaj Erik Mortensen fra bytinget været lukket i hele 2020.

"Vi kan simpelthen ikke være bekendt kun at have et lukket "raket-toilet" på en så befærdet lokation – hverken af hensyn til de trængende lokale brugere eller af hensyn til øens sanitære omdømme blandt turisterne", skriver bytinget.

Kommunalbestyrelsen har i budgetaftalen for 2021 afsat 1,5 millioner kroner til etablering af nye offentlige toiletter. Det er tanken, at toiletbygningerne skal være åbne hele året, og at de skal kunne tages i brug sommeren 2021.

Borgerforeningernes forslag vil indgå i arbejdet med at udarbejde et administrativt oplæg til en placering af de nye toiletter. Oplægget vil blive behandlet i natur- og miljøudvalget i februar, fremgår det af kommunens høringsbrev. 
SENESTE NYHEDER

2. MAR 2021 • 14:00NAVNE • GRATIS
Dødsfald

MEST LÆSTE VEST

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.