Bytinget ønsker toilet ved Klympen

Bytinget ønsker toilet ved Klympen
Arkivfoto: Allan Rieck
| 22. JAN 2021 • 05:08
Holger Larsen
Journalist

22. JAN 2021 • 05:08

MILJØ

"Vi har et massivt ønske om at få et helårsåbent toilet ved Klympen, da området bliver flittigt benyttet året rundt af rigtig mange brugere".

Det skriver Hasle Byting til Bornholms Regionskommune, som har haft en høring blandt borgerforeningerne om, hvor på Bornholm det er bedst at placere nye offentlige toiletter.

Der står i dag to tørklosetter ved Klympen Strand, men de har ifølge Kaj Erik Mortensen fra bytinget været lukket i hele 2020.

"Vi kan simpelthen ikke være bekendt kun at have et lukket "raket-toilet" på en så befærdet lokation – hverken af hensyn til de trængende lokale brugere eller af hensyn til øens sanitære omdømme blandt turisterne", skriver bytinget.

Kommunalbestyrelsen har i budgetaftalen for 2021 afsat 1,5 millioner kroner til etablering af nye offentlige toiletter. Det er tanken, at toiletbygningerne skal være åbne hele året, og at de skal kunne tages i brug sommeren 2021.

Borgerforeningernes forslag vil indgå i arbejdet med at udarbejde et administrativt oplæg til en placering af de nye toiletter. Oplægget vil blive behandlet i natur- og miljøudvalget i februar, fremgår det af kommunens høringsbrev.