Rekordåret får baghjul af Bornholmslinjen

Rekordåret får baghjul af Bornholmslinjen
Næsten 350.000 passagerer har taget turen mellem Rønne og Ystad i årets fire første måneder. Foto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 5. MAJ 2022 • 10:54
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED | ABONNENT
5. MAJ 2022 • 10:54

Bornholmslinjen har fragtet rigtig, rigtig mange passagerer frem og tilbage mellem Rønne og Ystad i månederne januar til april 2022.


348.300 passagerer på færgeruten mellem Rønne og Ystad gør årets fire første måneder til de mest besøgte på Østersøen nogensinde på denne tid af året.

Der er sket et spring på næsten 120.000 passagerer siden sidste år. Til gengæld var 2021 stærkt påvirket af corona.

Men sammenligner man med rekordåret 2019, så er stigningen også markant. Her sejlede 321.341 passagerer nemlig med Bornholmslinjens færger på Ystad-ruten.

– 2019 var et godt år. Det var der, vi så det store trafikspring, så det er jo dejligt, at vi er tilbage på det niveau, siger Jesper Maack, pr- og kommunikationschef hos Bornholmslinjen.

Og niveauet er altså sågar blevet en anelse højere. Og det ser i første omgang ud til at fortsætte.

– Vi ved, at Folkemødet bliver godt, så nu skal det blive interessant at se, om højsæsonen også følger efter. Nu får folk for alvor mulighed for at tage mod udenlandske destinationer, og på den baggrund bliver det spændende, om de hjemlige rejsemål – som vi har set det under corona – stadig er lige så efterspurgte, siger Jesper Maack.

Bornholmslinjen sejler med et efterslæb efter corona, bemærker kommunikationschefen, så den øgede trafik kommer som kaldet for rederiet, fortæller han.

 


Kæmpe stigning

Sådan ser Bornholmslinjens trafiktal for årets fire første måneder ud.

Kilde: Bornholmslinjens statusrapport

 

Kigger man på Køge-ruten, har Bornholmslinjen til gengæld oplevet et marklant fald i forhold til sidste år.

Hvor der sidste år var 37.646 passagerer på ruten i årets fire første måneder, har der i år været 18.889 passagerer med færgen. Der er dog også sket et fald i antallet af afgange fra 269 sidste år til 239 i år.

55 aflysninger

2022 har været præget af mange aflysninger hos Bornholmslinjen. Hele 55 gange har færgen været aflyst, og her har blandt andet meget blæsevejr, mens den primære færge Express 1 var sat ud af drift, spillet ind.

Til sannemligning var der kun 16 aflysninger på årets fire første måneder i 2021.

Bornholmslinjen er ankommet rettidigt i havn på 94,5 procent af samtlige afgange. Dermed har der været forsinkelser på 68 afgange.