Møllenæsstien snart færdig – nyt moleprojekt er på vej

Møllenæsstien snart færdig – nyt moleprojekt er på vej
Det har krævet lidt tilpasning at få plankerne på plads, for klipperne må hverken bortsprænges eller fjernes på Møllenæs. Erhvervsdykker Kim Hansen har stået for arbejdet i vandet. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 1. SEP 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
1. SEP 2022 • 15:30

Efter en del forsinkelser er plankestien mellem Allinge og Kampeløkken Havn næsten færdig, og kommunen er klar til at tage fat på næste etape syd for havnen.

 

Plankestien rundt om Møllenæs i Allinge blev påbegyndt i 2019, men er blevet forsinket flere gange af corona-nedlukningen. Nu mangler der imidlertid kun et rækværk, for at Møllenæsstien er klar til at blive taget i brug.

Det fortæller Gugga Zakariasdottir, landskabsarkitekt i regionskommunen.

Plankestien starter ved redningsstationen nord for Allinge Havn og snor sig rundt om Møllenæs og over Møllerenden til Kampeløkken Havn og er en del af kommunens helhedsplan for Folkemødet og Allinge.

– Anlægget af kyststien på Møllenæs er færdigt. Man mangler lidt oprydning samt opsætning af et rækværk på broen. Stien bliver først indviet og taget i brug, når det er på plads, skriver Gugga Zakariasdottir i en mail til Tidende.

Møllenæsstien er finansieret af midler fra staten, Bornholms Regionskommune og Realdania Fonden.

 

 

Nyt stiprojekt syd for havnen

Snart igangsættes arbejdet med at anlægge to store opholdsområder, Bymolen og Ydermolen, med store træterrasser a la dem, vi kender fra Domen ved Cirkuspladsen, og forbindelsessti langs parkeringspladsen. Denne plankesti, som er en fortsættelse af Møllenæsstien, starter ved og løber langs ydermolen hele vejen rundt om parkeringspladsen og ned til Kjærenæsgrunden, hvor den kommende kunstpavillon til ære for Sonja Ferlov Mancoba opføres.

Bymolen bliver formentlig først færdig næste år.

– Hvis vejret tillader det, starter vi anlægsarbejdet her i efteråret, men vi kan ikke regne med, at det bliver færdigt, inden vinteren sætter ind, så den er først færdig i foråret 2023, skriver Gugga Zakariasdottir, som har fremsendt et skitseforslag til udformning af Bymolen og parkeringspladsen ved Netto.

Dette projekt er en del af områdefornyelsen i Allinge og inkluderer også etablering af en scene på den nye Bymole.