Husk den rigtige billet til folkemødebussen

Husk den rigtige billet til folkemødebussen
Lise og Olav Elvang tager til Folkemødet hvert år. I år vil de gerne høre om kultur og miljø. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 16. JUN 2022 • 11:20

Det kræver en særlig billet til de særlige folkemødebusser. Man kan nemlig ikke bruge de normale klippekort der. Men sådan en lille knast kan ikke ødelægge humøret for Lise og Olav Elvang.

En tur til Folkemødet med bus kan være en svær operation, for kommunikationen har åbenbart ikke været helt så klar som tidligere år. Flere passagerer oplevede nemlig torsdag morgen, at de måtte købe en ekstra billet, fordi den de havde købt, ikke fungerede.

– Vi havde købt busbilletter på turiskontoret i Nexø, så alt skulle være i orden. Men når vi så kommer ind i bussen, kunne vi ikke bruge de billetter vi havde købt. Og det var der også andre der ikke kunne, siger Lise Elvang, der sammen med sin mand Olav torsdag morgen var med bus nummer 8, der kører fra Dueodde til kirkepladsen i Allinge. 

BAT oplyser på deres hjemmeside, at der er indsat ekstra busser ligesom tidligere år, og at en enkeltbillet til folkemødet koster 50 kroner. Alternativt kan der købes en fire-dages billet for 250 kroner, der giver ubegrænset adgang til BAT i alle de fire folkemødedage.

Billetten kan dog ikke købes af buschaufføren, men skal købes af BAT ´s personale uden for færge- eller lufthavns-terminalen, eller på Folkemødepladsen. Der kan betales med kontanter og MobilePay, oplyser BAT. Den særlige billet kan også købes via rejseplanens app. Og dermed kan der altså ikke benyttes almindelige klippekort og billetter i de særlige folkemødebusser.

Vi tager herop hvert år

– Jeg tror forklaringen ligger i, at de har flere turistbus-selskaber til at køre turene, og så mangler der måske noget internt kommunikation. Det underlige er bare, at den erfaring de har haft fra tidligere år, den bruger de åbenbart ikke. For det har jo fungeret perfekt de tidligere år, siger Olav Elvang, og påpeger at chaufføren var vældig flink, og at det ikke var hans skyld.

Og det er ikke noget der kan ødelægge en god tur til Folkemødet, som parret tager til hvert år, og at de da har forberedt deres tur med en gennemgang af programmet.

Hvad skal I opleve på Folkemødet?

- Nu kommer vi så tidligt, så vi skal lige snuse lidt til hvad der er. Men vi har to døtre der er heroppe. De har lejet hus og holder til ved demokrati-scenen, så dem skal vi lige finde, fortæller Lise Elvang.

– Men Olav vil gerne høre noget om kultur, og jeg vil gerne høre noget om miljø, siger hun.