Forsinkede fly: Reservedele og mekaniker på vej

Forsinkede fly: Reservedele og mekaniker på vej
Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 27. NOV 2022 • 12:14
NYHED | ABONNENT
27. NOV 2022 • 12:14

Skal du med fly mellem København og Bornholms Lufthavn, ja så må du væbne dig med tålmodighed. Det fremgår nemlig af lufthavnens hjemmeside, at de næste to afgange er forsinket med flere timer. 

Det gælder både for flyet, der skulle have lettet 09.25 - det er i stedet skemasat til 14.05, mens afgangen 12.30 er skemasat til 16.15. 

Den modsatte vej er de to næste ankomster også forsinket med næsten fire og to timer, så ankomsten klokken 12.00 er rykket til 15.50 og ankomsten klokken 14.20 er rykket til klokken 16.10. 

Forsinkelserne skyldes, at et fly melder fejl på kompassystemet - det såkaldte AHRS, fortæller direktør for DAT, Jesper Rungholm. 

– Siden folk mødte ind i morges har den meldt fejl, og selvom man har prøvet at få det til at fungere, så er det ikke lykkedes os at få den klar, og det er ikke tilladt at flyve uden, fortæller han. 

Derfor er et fly nu på vej med reservedele og en mekaniker, og det fly tager passagerer med tilbage. Det er håbet, at mekanikeren kan have flyet klar indenfor de næste par timer, så fartplanen kan genoptages. 

– Man ved jo aldrig, hvad der sker, men vi håber, at det bare er denne her reservedel, der skal skiftes så vi kan komme i luften igen, siger direktøren. 

Han fortæller, at alle passagerer er informeret om forsinkelserne.