Folkemødebusser drønede forbi – snesevis af passagerer i Gudhjem samlet op af biler

NYHED | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 17:40
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. JUN 2022 • 17:40

Fyldte busser udfordrede fredag formiddag folkemødegæsternes tålmodighed på østkysten, og mange i Gudhjem endte med at få et lift af private biler.

 

Interessen for at tage bussen til Folkemødet har de første dage oversteget kapaciteten. Sammen med to kolleger stod Jakob Juel fredag formiddag i en flok på omkring 60 folkemødegæster i Gudhjem. Flere fyldte busser kørte forbi stoppestedet uden at samle passagerer op, og til sidst indså mange af folkemøde-gæsterne, at de måtte finde en alternativ måde at komme til Allinge.

– Vi havde hørt, at de ville indsætte busser, så der gik en bus fra Gudhjem hver halve time, fortæller Jakob Juel, da han besøger Tidende på Kampeløkken Havn.

Da den sidste bus, som de kunne sætte deres lid til, ikke stoppede, havde de ventende passagerer udsigt til at skulle vente næsten halvanden time på den næste, fortæller Jakob Juel. I så fald ville hans chef gå glip af den debat, hvor hun skulle være med i panelet.

Hurtigt lykkedes det for rigtigt mange af de ventende at få et lift med private bilister – også de tre kolleger, der nåede frem til debatten, men spildte pengene på busbilletten.

– Kæmpe ros til de lokale. De blinkede bare ind, siger Jakob Juel, som også oplevede, at de ventende internt lod dem, som havde brug for at nå hurtigt til Allinge på grund af debatter, komme først med bilerne.

At den kollektive transport til Allinge ikke kunne følge med, er en skam, når man gerne vil have gæsterne spredt ud til andre byer, hvor overnatningspriserne er lavere, mener hans chef.

– Jeg tror, at der er mange, der gerne vil bo længere væk, men det kræver, at der er busser nok, siger kollegaen, der skulle deltage i en paneldebat.

De fyldte busser startede deres rute i Nexø eller Dueodde og fulgte østkysten til Allinge.